29.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialIohannis cere Parchetului să urgenteze anchetarea celor care i-au împiedicat pe românii...

Iohannis cere Parchetului să urgenteze anchetarea celor care i-au împiedicat pe românii din diaspora să voteze

Pe pagina sa de Facebook, președintele ales Klaus Iohannis cere Parchetului să urgenteze anchetarea celor care i-au împiedicat pe românii din diaspora să voteze. "Sunt revoltat că cei care i-au împiedicat pe români să-și exercite un drept fundamental sunt încă în funcții" susține Iohannis. Redăm postarea lui Iohannis. 

"După aproape două săptămâni de la votul istoric din 16 noiembrie, astfel de imagini îmi trezesc sentimente contradictorii. Pe de o parte, sunt și astăzi mișcat de uimitorul val al schimbării la care românii din Diaspora au contribuit din plin. Pe de altă parte, sunt revoltat că cei care i-au împiedicat pe români să-și exercite un drept fundamental sunt încă în funcții. De asemenea, aștept cu maxim interes ca Parchetul Curții Supreme să-și respecte obligațiile constituționale de a apăra drepturile și libertățile cetățenilor și, în consecință, aștept cât mai curând rezultatul investigației privind împiedicarea exercitării drepturilor electorale de către românii din Diaspora.
România normală nu este doar despre viitor, ci și despre trecut, despre cum cei care au încercat să abată societatea noastră pe drumuri atât de greșite sunt trași la răspundere!".

​Iohannis și-a ilustrat postarea cu imagini de pe youtube – un filmuleț cu românii din Londra, la coadă pentru a vota  (www.youtube.com/watch?v=lHCUPTwz238).  Revoltați că trebuie să stea ore în șir la coadă, românii  au scandat "Jos Ponta!"; "Ponta, nu uita/ România nu te vrea!". Filmul conține și declarațiile românilor de la coadă, toate împotriva lui Ponta.

Reamintim că Marian Vanghelie, proaspăt exclus din PSD, i-a acuzat pe Victor Ponta și Liviu Dragnea că intenționat nu au vrut să înființeze mai multe secții de votare în diaspora. Potrivit lui Vanghelie, motivul  împiedicării românilor de a vota a fost faptul că aceștia nu l-ar fi ales pe Ponta. "Toti din partid știm de diaspora. Dragnea a oprit secțiile. Alegerile dacă se pierd dacă esti incompetent. Să dea stenograme cu vocea mea. El (Ponta) ne-a fost prezentat drept cel mai bun candidat pe care PSD-ul l-a avut vreodată, au stabilit americanii că nu Ponta trebuie să iasă.Dragnea înțelege că să facem o suveică, ca la referendum, să furăm niște voturi”.

Vanghelie a mai declarat: "Victor Ponta și-a bătut joc de români la votul din diaspora. trebuie să înceapă urmărirea penală".

 

 

 

Cele mai citite

Real Madrid este „Regina Europei” pentru a 15-a oară. Fanii echipei madrilene au declanșat „fiesta” la Casa de Espana din București

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0...

Premierul Ciolacu le-a oferit autografe copiilor, la Palatul Victoria

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, în ziua de sâmbătă, 1 iunie 2024, la Palatul Victoria, unde le-a oferit autografe copiilor și s-a fotografiat...

Ciucă, Burduja și Ionuț Stroe au fost împreună pe stadion

Trei lideri de vârf al PNL, Nicolae Ciucă, Sebastian Burduja și Ionuț Stroe, au fost împreună la Stadionul „Arcul de Triumf” din București, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă