9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Vâlcov și-a înaintat demisia, după intervenția lui Iohannis

UPDATE: Vâlcov și-a înaintat demisia, după intervenția lui Iohannis

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat că a avut o întâlnire, duminică, la prânz cu Darius Vâlcov și că, cel din urmă i-a înaintat demisia. De asemenea, șeful guvernului a declarat că a discutat și cu președintele referitor la această situație. 

” Totuși domnul Vâlcov a avut o contribuție importantă. Aștept să termine proiectul de Cod Fiscal și pe urmă mă voi gândi la cineva pentru funcția de Ministru al Finanțelor și voi înainta noua propunere președintelui”, a spus Ponta.

Citește și: Ponta, pe Facebook: I-am cerut lui Darius Vâlcov să finalizeze cele două Coduri

——————

UPDATE: Ministrul Finanțelor și-a înaintat demisia, a anunțat premierul Victor Ponta, transmite B1 TV. 

“Premierul va mai amâna câteva zile nominalizarea unui nou ministru, în aşteptarea finalizării proiectului noului Cod Fiscal”, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

Informaţia a fost confirmată de premierul Victor Ponta, care a precizat că a discutat, duminică după-amiază, şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

——–

Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat, duminică, premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcția de ministru al Finanțelor a lui Darius Vâlcov, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. 

Citește și: INTERCEPTĂRI. “Pulifricii” ministrului Finanțelor, Darius Vâlcov, cărau banii cu mașina la casele de schimb valutar. Mita totală: 2.000.000 euro

„ Având în vedere că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de ministrul Finanțelor, domnul Darius Vâlcov, m-aș fi așteptat ca domnul Vâlcov să demisioneze din funcție, înțelegând că afectează activitatea și credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a întâmplat. În această situație, solicit premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcția de ministru al Finanțelor a domnului Darius Vâlcov”, potrivit comunicatului citat. 

De asemenea, Klaus Iohannis, a postat pe Facebook un mesaj, după ce a cerut revocarea din funcție a ministrului, în care a subliniat că ”nimeni nu este mai presus de lege” și că întreaga clasă politică este compromisă atunci când un demnitar se face vinovat de acte de corupție. 

Citește și: Mesajul lui Iohannis pentru demnitarii vinovați de acte de corupție

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, este pus sub urmărire penală pentru trafic de influență. 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă