16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialIohannis s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei: Poroşenko va face o vizită în...

Iohannis s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei: Poroşenko va face o vizită în România

– Preşedintele Uncrainei, Petro Poroşenko, face o vizită oficială în România anul acesta, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială, după o întrevedere pe care preşedintele Klaus Iohannis a avut-o sâmbătă cu omologul său la Conferinţa de securitate de la Munchen.

"În cadrul discuțiilor, cei doi înalți demnitari au abordat câteva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterală, inclusiv în perspectiva vizitei oficiale pe care Președintele Ucrainei o va întreprinde în România în acest an. Convorbirile au evidențiat progresele deja înregistrate pe anumite dosare bilaterale și dorința ambelor părți de a avansa în implementarea proiectelor comune aflate în derulare", potrivit comunicatului de presă.

De asemenea, Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat importanța implementării depline a Acordurilor de la Minsk pentru soluționarea crizei.

Preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul panelului cu tema "Între reasigurare și reangajare? Viitorul NATO", a spus că zona Mării Negre se dovedește a fi crucială atât pentru securitatea regională, cât și pentru întreaga securitate euroatlantică, în actualul context geopolitic.

Preşedintele se află în perioada 10 – 14 februarie într-o deplasare la Conferinţa de securitate de la Munchen, în programul său fiind prevăzute şi întâlniri bilaterale cu mai mulţi oficiali europeni.

"Aflată la cea de-a 52-a ediţie, această manifestare este considerată cel mai relevant forum internaţional pe tema politicii de securitate, care reuneşte anual înalţi oficiali şi analişti politici", potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Cele mai citite

Chiliman, dezgropat din panseluțe pentru a preveni olifirea lui “Geoge Tuță”

Ilustrație: Marian Avramescu Partidul Național Liberal (PNL) l-a dezgropat pe fostul edil Andrei Chiliman de sub un rond de flori cu panseluțe de mii...

Un tânăr militar american acuzat de scurgere răsunătoare de documente clasificate „ secret de apărare” va fi urmărit penal de justiția militară

Un tânăr militar american acuzat de autorităţile federale de o scurgere răsunătoare de documente clasificate "secret de apărare" va fi de asemenea urmărit penal...

Mesaje haioase de 1 Mai. O selecție de urări de Ziua Muncii

Ziua Muncii sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește în fiecare an în țara noastră. În această zi, mulți sunt liberi, însă sunt și persoane...
Ultima oră
Pe aceeași temă