7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialIohannis şi Nuland au discutat despre lupta anticorupţie, despre Republica Moldova şi...

Iohannis şi Nuland au discutat despre lupta anticorupţie, despre Republica Moldova şi despre criza migraţiei

Preşedintele Klaus Iohannis şi asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, au discutat, luni, la Palatul Cotroceni, despre situaţia din Republica Moldova, precum şi despre lupta anticorupţie, informează Președinția României.

Conform acestei surse, Victoria Nuland a remarcat progresele României în lupta anticorupţie.

În cadrul întrevederii "s-a subliniat caracterul privilegiat al relaţiilor bilaterale româno-americane şi s-a reiterat hotărârea de a consolida în continuare, pe toate dimensiunile, Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA".

Un alt subiect a fost legat de eforturile României în domeniul reformei justiţiei şi combaterii corupţiei, "doamna Nuland remarcând progresele substanţiale înregistrate în acest sens de autorităţile române".

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a subliniat determinarea României de a-şi îndeplini angajamentele de membru al NATO, mai ales pe fondul provocărilor de securitate cu care comunitatea internaţională se confruntă la ora actuală.

Iohannis şi Nuland au discutat şi despre evoluţiile din vecinătatea estică a UE. "Cei doi oficiali s-au arătat preocupaţi de situaţia din Republica Moldova şi au subliniat necesitatea continuării procesului de reformă şi a parcursului european al ţării. O altă temă discutată a fost situaţia din Ucraina, care are un impact negativ direct asupra securităţii regionale. În cadrul întrevederii, au mai fost abordate subiecte privind agenda europeană, precum cele referitoare la criza refugiaţilor, securitatea energetică şi situaţia din regiunea Balcanilor de Vest", se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă