11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialIohannis: CSAT a stabilit un plan de acţiuni pentru sănătate, cu norme...

Iohannis: CSAT a stabilit un plan de acţiuni pentru sănătate, cu norme mai exigente

UPDATE. CSAT a aprobat Strategia Naţională de Apărare a Ţării, a spus preşedintele Klaus Iohannis, dar şi un plan de acţiuni pentru sănătate.

"Am discutat şi convenit un plan de acţiune care stabileşte măsuri referitoare la norme, proceduri, control şi laboratoare.
Acestea prevăd norme mai exigente, mai aplicate şi cu sancţiuni mai severe vor fi elaborate de guvern până la sfârşitul lunii iulie. Acestea vor privi modul în care se pun pe piaţă produsele biocide, dar şi curăţenia, dezinfecţia şi sterilizarea în spitale."

"Consolidarea prevederilor Strategiei naţionale de apărare a ţării, în baza căreia CSAT asigură organizarea şi coordonarea unitară a activităţilor care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională, participarea la menţinerea securităţii internaţionale şi la apărarea colectivă, în conformitate cu Constituţia României."
" A fost analizată şi avizată Strategia Militară a României, care transpune în practică politica de apărare şi securitate naţională."

 

 

—————————–

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine, la ora 15,00, o conferinţă de presă după şedinţa de vineri a CSAT.

La şedinţa condusă de preşedintele Klaus Iohannis au participat premierul Dacian Cioloş, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, ministrul Economiei, Costin Borc, ministrul Finanţelor, Anca Dragu, directorul SRI, Eduard Hellvig, directorul SIE, Mihai Răzvan-Ungureanu, şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Ion Oprişor, secretarul CSAT Mihai Şomordolea, scrie Agerpres. 

Administraţia Prezidenţială anunţa joi că pe ordinea de zi a CSAT vor fi incluse subiecte referitoare la activitatea desfăşurată de către Serviciul Român de Informaţii în anul 2015 şi principalele obiective pentru anul 2016 şi situaţia actuală a sistemului de sănătate publică – infecţiile intraspitaliceşti ca vulnerabilitate a sectorului medical cu impact asupra securităţii naţionale. 

De asemenea, se arăta că subiectele din CSAT vor viza strategia militară a României, programul privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă, stadiul îndeplinirii obiectivelor şi priorităţilor MApN, stabilite prin Directiva de planificare a apărării, în anul 2015, forţele armate ale ţării noastre care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2017, mandatul României la Summitul NATO 2016 de la Varşovia, stadiul şi evoluţia Proiectului unităţile 3 şi 4 de la CNE Cernavodă. 

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...
Ultima oră
Pe aceeași temă