21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialIon Ochi, despre acuzațiile DNA: Nu sunt vinovat

Ion Ochi, despre acuzațiile DNA: Nu sunt vinovat

Deputatul PSD Ion Ochi a declarat, luni, după ce Comisia Juridică a avizat favorabil cererea de arestare preventivă a sa, că nu este vinovat, acest lucru fiind certificat de o decizie a DNA din 2014, informează Mediafax.

”Eu nu sunt vinovat, iar acest lucru l-au certificat cei de la DNA, Braşov într-o rezoluţie dată în 2014 unde, pe aceeaşi faptă, am primit neînceperea urmăririi penale, adică pe abuz în serviciu”, a afirmat Ochi.

Întrebat dacă a intervenit pe lângă un om de afaceri ca acesta să primească contractul pentru drumul din Prejmer, iar contractul a fost semnat după ce a început execuţia, Ochi a spus că nu va intra în detaliile din dosar.

”Nu vă pot explica acest lucru acum, pentu că sunt detalii din dosar. Dreptatea, din punctul meu de vedere şi după tezele celor care s-au pronunţat asupra dreptăţii, este un raport de convenienţă între lucruri care nu se schimbă, indiferent de cei care stau în spatele lucrurilor şi cei care analizează lucrurile, indiferent de timpul la care le analizează. Nu este vorba deloc de filosofie, este vorba de un lucru, nişte fapte pe care noi, din Consiliul Judeţean, le-am făcut în 2011, care au constituit obiectul unui dosar de cercetare penală, s-a pronunţat DNA, nu au apărut elemente noi în acest dosar. Nu sunt fapte pe care să le fi făcut după plecarea mea de la CJ care să motiveze în vreun fel reţinerea sau arestarea”, a explicat deputatul PSD.

El a arătat că solicitarea de reţinerea şi arestarea a sa este motivată de faptul că are calitatea de parlamentar şi că este membru al unui partid politic aflat la guvernare. ”Ăsta nu este un motiv de substanţă, care să lipsească de libertate un om”, a adăugat Ochi.

Ochi a mai spus că nu s-a hotărât ce va spune parlamentarilor în plen şi că respectă votul colegilor.

”Nu am hotărât ce le voi spune colegilor în plen. Astăzi s-a dat un vot pentru, e un vot pe care îl respect, voi respecta şi votul din plen. Nu mă sustrag de la a prezenta faptele în faţa justiţiei, de la judecată, dar nu-mi este totuna dacă îmi sunt sau nu respectate drepturile de cetăţean”, a arătat Ochi.

”Suntem în situaţia în care îmi amintesc că acum 36 de ani am dat examen de admitere în treapta I de liceu şi a fost o frază unde trebuia să analizăm părţile de vorbire: «Împărat slăvit e codrul», de Mihai Eminescu. După examen, m-am dus să mă consult cu profesorul meu de clasă, care era subiectul. El îmi spune: «Cui i-ai pus întrebarea?» şi eu am spus: «Cine este împăratul? Codrul». El a spus: «Dar de ce nu ai spus: Cine este codrul? Împărat». În situaţia asta suntem acum. Trebuie să stabilim exact dacă se ia substantivul de pe primul loc sau nu”, a povestit Ochi.

Întrebat dacă are un război cu liderul PSD de la Braşov, Constantin Niţă, Ion Ochi a spus: ”Toate litigiile dintre membrii unui partid se soluţionează potrivit legii de către organele de conducere al partidului, nu trebuie să analizeze DNA neînţelegeri între mine şi membrii partidului. Eu ştiu multe lucruri şi le-am prezentat toate cu sinceritate în faţa organelor de anchetă, aceeaşi deschidere o am şi acum, o să merg cu sinceritate pentru că sunt direct interesat în aflarea adevărului pentru că se pune problema restrângerii liberatăţii mele. Sunt comvins că dacă se va finaliza cu un rechizitoriu, voi demonstra în faşa instanţei nevinovăţia mea, dar sper să nu se ajungă acolo. Nu am dat încă o declaraţie la Braşov, acum după redeschiderea dosarului”.

Comisia Juridică a Camerei a avizat, luni, favorabil solicitarea ministrului justiţiei de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ioan Ochi.

DNA a cerut, săptămâna trecută, Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, el fiind suspectat că în perioada în care a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov a aprobat contracte cu dedicaţie, el fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă