18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialIrakienii vor să investească în România. Ce domenii au stârnit atenția investitorilor

Irakienii vor să investească în România. Ce domenii au stârnit atenția investitorilor

Oficialii irakienii sunt interesați de identificarea unor noi modalități de cooperare cu România în domeniul industriei de apărare și al importului de cereale, informează Agerpres.

Astfel, Hussain Sinjari și-a exprimat interesul pentru identificarea unor noi modalități de cooperare în domeniul industriei de apărare. mai mult, el a propus organizarea deplasării unei delegații române în Irak pentru a discuta cu oficialii țării gazdă nevoile destinate apărării suveranității și integrității teritoriului irakian.

Citește și: PREMIERĂ MONDIALĂ: Ikea cumpără peste 33.000 de hectare de pădure, în România

Ambasadorul Hussain Sinjari a exprimat, totodată, speranța intensificării schimbului de delegații și de turiști, în special tineri, care să cunoască România și eventual să urmeze cursurile unor instituții de învățământ românesc.

Oficialul irakian a evidențiat contribuția pe care ar avea-o deschiderea unei linii aeriene directe, între România și Irak, la intensificarea schimburilor economice dintre cele două state. Printre alte aspecte referitoare la relațiile de cooperare, ambasadorul Hussain Sinjari și-a manifestat interesul pentru cooperare în domeniul agricol, în special în legătură cu creșterea cantității de cereale pe care Irakul poate să o importe din țara noastră.

Sorin Encuțescu, secretar de stat în MECT, a discutat cu noul ambasador al Irakului la București, Hussain Sinjari, și Lubna Khaleel Ibraheem, secretar adjunct.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă