17.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialISGU dă 41 de milioane de euro pentru echipamente de intervenţie

ISGU dă 41 de milioane de euro pentru echipamente de intervenţie

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va investi în achiziţionarea de echipamente pentru intervenții în caz de inundații, în valoare de aproape 41 de milioane de euro, potrivit Agerpres.

Potrivit șefei Biroului de informare și relații publice al IGSU, Alina Moisoi, vor fi cumpărate autospeciale, motopompe, echipament pentru scafandri, de care vor beneficia toate inspectoratele județene.

Achiziția va fi făcută prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, “Răspunsul eficient salvează vieți (Efficient Response Saves Lives)”, finanțat prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013, Axa prioritară 5 — Implementarea infrastructurii adecvate pentru prevenirea riscului natural în zonele cele mai expuse la risc’. Domeniul major de intervenție, Protecție împotriva inundațiilor’.

Alina Moisoi a arătat că proiectul, lansat săptămâna trecută, se află la început și mai multe detalii tehnice vor fi oferite la conferința de închidere a proiectului, programată pentru începutul anului viitor.

Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc eficientizarea sistemului de comunicații pe timpul intervențiilor pentru limitarea și înlăturarea efectelor situațiilor de urgență determinate de inundații, asigurarea eficienței intervențiilor în zone greu accesibile și modernizarea sistemului de pregătire a personalului care execută misiuni de căutare-salvare în mediul acvatic și în zonele afectate de inundații.

 

Cele mai citite

Remunerații de nabab pentru șefii PNL și PSD de la Conpet SA Ploiești

Scandalul din ultima vreme dintre directorul general liberal al Conpet SA Ploiești, Dorin Tudora, și președintele Consiliului de Administrație, Florin Gheorghe, susținut de...

Statele baltice vor cere la summitul NATO creşterea la cel puţin 2,5% din PIB a bugetelor apărării statelor membre

Miniştrii apărării din statele baltice (Lituania, Letonia şi Estonia) au anunţat miercuri că la summitul NATO din iulie le vor cere aliaţilor creşterea la...

Rishi Sunak anunță alegeri generale pe 4 iulie

Rishi Sunak a convocat alegeri anticipate surpriză pentru data de 4 iulie, într-o competiție în care Keir Starmer va încerca să preia puterea pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă