16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialIslamiștii care ajung în România ar putea beneficia de protecția acordată solicitanților...

Islamiștii care ajung în România ar putea beneficia de protecția acordată solicitanților de azil

Persoane cu orientări islamiste ar putea ajunge în România, pe rutele folosite de traficanţii de migranţi, şi incluşi în grupurile de imigranţi, categorie care beneficiază de protecţia statului, se arată în Strategia Naţională de Ordine Publică 2015 – 20120, spusă dezbaterii publice pe site-un MAI., conform Mediafax.

“România nu este o ţară de destinaţie pentru fluxurile migratorii, iar datorită sistemului performant de supraveghere a frontierei de stat a fost în mică măsură folosită ca ţară de tranzit”, potrivit documentului publicat pe pagina de internet a MAI.

Cu toate acestea, din cauza faptului că România este tranzitată de trei rute principale de migraţie către Europa de Vest, respectiv ruta estică, ruta est-mediteraneană şi ruta Balcanilor de Vest, fenomenul migraţia ilegală se manifestă sub diverse forme, cele mai folosite fiind traversarea ilegală a frontierelor verzi între punctele de control a trecerii, ascunderea în diverse mijloace de transport şi folosirea de către migranţi a unor acte de identitate sau de călătorie falsificate ori a unor acte valide, dar care aparţin altor persoane.

Potrivit MAI, unul dintre factorii de risc este reprezentat de faptul că pe rutele clandestine de trafic cu migranţi pot circula “elemente provenind din comunităţi cu orientări fundamentalist islamice, inserţia acestor persoane în statele de destinație făcându-se prin includerea lor în grupurile de imigranţi – solicitanţi de azil, beneficiari ai unor forme de protecţie recunoscute în ţările de tranzit şi destinaţie”.

Reprezentanţii Ministerului de Interne a arătat că “amplificarea fenomenului migraţiei ilegale poate avea efecte negative asupra populaţiei, atât în ceea ce priveşte accesul pe piaţa legală a forţei de muncă, cât şi din punct de vedere socio-economic”.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă