21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialA fost arestat primarul Veneției pentru corupție și delapidare

A fost arestat primarul Veneției pentru corupție și delapidare

Poliția italiană l-a arestat pe Giorgio Orsoni, primarul Veneției, alături de alte 34 de persoane, pentru presupuse acte de corupție, anunță El Mundo.

Acesta este acuzat de spălare de bani și delapidarea fondurilor alocate pentru proiectul "Moisés", un sistem de baraje mobile construite în mare pentru a opri inundațiile în oraș.

Printre cei arestați se află oameni de afaceri și politicieni, inclusiv Renato Chisso, consilierul pentru Transporturilor și Infrastructură a regiunii Veneto, regiune ce are capitala la Veneția.

De asemenea, s-a trimis o adresă Parlamentului European pentru arestarea deputatului Giancarlo Galan, care a fost președinte al Regiunii Veneto și fostul ministru al Agriculturii.

Lucrările de proiect "Moise" au început în urmă cu șapte ani și erau prevăzute să se încheie anul acesta.

Proiectul a necesitat o investiție de 10.000 de milioane de euro și a fost unul controversat din cauza impactului acesteia asupra naturii a zonei, dar și a eficienței sale.

 

Cele mai citite

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...
Ultima oră
Pe aceeași temă