11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialItalia: Un ieșean, condamnat pe viață, s-a spânzurat în penitenciar

Italia: Un ieșean, condamnat pe viață, s-a spânzurat în penitenciar

Bărbatul care s-a spânzurat într-un penitenciar din Italia era un român din judeţul Iaşi. El a fost condamnat pe viaţă după ce, în anul 2007, a ucis un cetăţean italian cu o bâtă în cap, apoi i-a dat foc locuinţei, el fiind căutat câteva luni de autorităţi pentru a fi încarcerat, informează Mediafax.

Bărbatul  se numea Ioan Gabriel Bărbuţă şi era din localitatea ieşeană Miroslava.

Acesta a muncit înainte de comiterea crimei la câţiva kilometri de casa cetăţeanului italian, Guerrino Bissacco, pe care îl cunoştea şi la care mai lucra din când în când, informează autorităţile italiene.

Bărbatul a fost achitat iniţial de către două instanţe din Italia, fiind eliberat din arest. Ulterior, în iunie 2013, Bărbuţă a fost condamnat la închisoare pe viaţă de Curtea de Apel din Veneția, trebuind să plătească și despăgubiri de 200.000 de euro unei rude a victimei. Bărbatul a fost judecat pentru omor calificat, incendiere, furt calificat, mutilare şi desfigurare de cadavre.

După eliberarea din arest, Bărbuţă a venit la Iaşi, autorităţilor italiene emiţând, după pronunţarea sentinţei definitive, un mandat european de arestare pe numele acestuia.

În septembrie 2013, bărbatul a fost prins de poliţiştii ieşeni la Miroslava, localitatea natală a acestuia, iar instanţa a decis extrădarea acestuia pentru ispăşirea pedepsei.

Bărbuţă a avut probleme cu legea şi în România, el fiind arestat de mai multe ori pentru altercații în baruri şi primind chiar şi o condamnarea de doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru un astfel de scandal.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă