9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialIzaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, a fost reţinută de procurori pentru...

Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, a fost reţinută de procurori pentru 24 de ore. Ea este acuzată de dare de mită.

UPDATE 19:20  B1 Tv: Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, a fost reţinută de procurori pentru 24 de ore. Ea este acuzată de dare de mită.

_ _ _

Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial a fost săltată de procurori. Surse apropiate anchetei precizează că este vorba de un flagrant care vizează un angajat al Penitenciarului Colibaşi, Izaura Anghel fiind acuzată de dare de mită, informează B1TV.

Direcţia Generală Anticorupţie cercetază acte de corupţie în care sunt implicaţi angajaţi ai ministerului de Interne.  Izaura Anghel este singura membră a familiei Anghel care se află în libertate.

Conform unor surse judiciare, Bercea Mondial ar fi încercat să ofere mită unor angajaţi ai închisorii prin intermediul fiicei sale.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este în Penitenciarul Colibaşi, unde ispăşeşte o pedeapsă de opt ani şi nouă luni de închisoare pentru că şi-a înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011. El a fost condamnat definitiv în 20 mai 2014.

Fiul său, Florin Anghel, a primit o pedeapsă de cinci ani şi trei luni de închisoare, pentru tentativă de complicitate la omor. În acelaşi dosar, soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, a fost condamnată la un an de închisoare cu executare, pentru mărturie mincinoasă şi instigare la această infracţiune.

Soția lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin și Grinică Ion Anghel, precum și fiica, Izaura, și ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție din Constanța, la sfârșitul lunii iunie, fiind acuzați de șantajarea lui Mircea Băsescu.

Florin Anghel i-ar fi dat fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu, 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Bercea Mondial era judecat pentru tentativă de omor.

În schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate, spun anchetatorii.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului. Cei doi au fost trimişi în judecată, în 14 iulie, pentru trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la această infracţiune, dosarul fiind judecat la Tribunalul Constanţa.

 

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă