12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialJana Gheorghiu a incetat din viata

Jana Gheorghiu a incetat din viata

Ziarista Jana Gheorghiu a incetat din viata astazi. Jurnalista Jana Gheorghiu, care a fost rapusa de cancer, la varsta de 61 de ani, va fi depusa, sambata, la Capela Bazilescu.
Jana Gheorghiu s-a nascut la 6 iunie 1946. A absolvit Facultatea de Limba si Literatura Romana, Universitatea Bucuresti, si a urmat cursuri postuniversitare la Facultatea de Ziaristica.
Cunoscuta jurnalista si-a inceput activitatea la un ziar din Vrancea, a colaborat la 'Scanteia Tineretului', pana in 1972, cand s-a angajat in Televiziunea Romana. Ulterior, a fost transferata la Radio, pentru ca dupa 1989 sa revina in televiziunea publica.
A fost lector la Scoala Superioara de Jurnalism si Facultatea de Jurnalism, Universitatea Bucuresti.
A fost director de programe la Radio Total (1993), realizator, redactor-sef la Redactia Tineret, Societatea Romana de Radiodifuziune(SRR), 1990-1993, director la Canalul Radio Romania Tineret al SRR (1994-1998), director interimar al canalului TVR 2 (1 oct. 2002 – 30 iun. 2004).
Pana la 3 decembrie 2005, a fost director executiv al Centrului National Media, care include, printre altele, posturile National Tv, N24 si Favorit Tv.
Jana Gheorghiu a ramas celebra pentru reportajele sale despre 'trenul mortii' de la Timisoara, din timul Revolutiei din decembrie 1989.
A luptat pentru calitatea programelor culturale si pentru tineret, fiind o sustinatoare a unor campanii sociale pe TVR2.
A primit Premiul APTR in 1991 si in 2002, precum si Premiul 'Conditia umana'. A mai fost distinsa cu premiile Revistei VIP, dar si cu Marele Premiu acordat la Colocviul 'Generatia Europa – Generatia Imaginii' (Franta – Amiens, 1992) pentru filmul de montaj 'Spre alta flacara'.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă