13.9 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Jean Pădureanu a fost eliberat din închisoare. Ce declarații a făcut

UPDATE: Jean Pădureanu a fost eliberat din închisoare. Ce declarații a făcut

UPDATE 18:22: Jean Pădureanu a fost eliberat din închisoare, după ce Tribunalul Ilfov a decis definitiv eliberarea condiționată a acestuia.

El a declarat la ieșirea din Penitenciar că nu are ce să-și reproseze și a precizat că va continua să se implice în fotbalul românesc.

Citește și: Ce a declarat Jean Pădureanu, la ieșirea din Penitenciar

————

Jean Pădureanu va fi eliberat condiţionat din închisoare după ce a petrecut în spatele gratiilor 1 an şi 3 luni. Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă.

Fostul preşedinte al echipei de fotbal Gloria Bistriţa a fost condamnat la trei ani şi patru luni închisoare în Dosarul Transferurilor.

Astfel, Tribunalul Ilfov a respins ca nefondată contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva deciziei din 30 aprilie, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, dispunând ca Jean Pădureanu să fie eliberat condiţionat, conform Mediafax.

“Menţine dispoziţiile sentinţei penale nr. 986 din data de 30.04.2015 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 14126/4/2015 şi dispune punerea de îndată în libertate (dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză) a condamnatului Pădureanu Jean, de sub puterea MEPI nr. 432/2014 emis de Tribunalul Bucureşti în baza sentinţei penale nr. 238/2012”, se arată în decizia Tribunalului Ilfov.

Întrucât hotărârea Tribunalului Ilfov este definitivă, Jean Pădureanu urmeză să fie eliberat din penitenciar, după ce a executat un an şi trei luni din pedeapsa de trei ani şi patru luni primită în dosarul transferurilor de jucători.

În 30 aprilie, Judecătoria Sectorului 4 a decis că Jean Pădureanu poate fi eliberat condiţionat, însă acesta a rămas încarcerat până la judecarea contestaţiei şi pronunţarea unei decizii definitive, de către Tribunalul Ilfov.

Instanţa Judecătoriei Sectorului 4 arăta, în motivarea deciziei de eliberare condiţionată, că Jean Pădureanu a demonstrat că îşi însuşeşte scopul preventiv şi educativ al pedepsei, aşa încât să poată fi reintegrat în societate.

Judecătorul menţiona în motivare că Jean Pădureanu a executat o treime din pedeapsa de 1.218 zile, iar în perioada detenţiei conduita sa a fost corespunzătoare. Magistratul mai arăta că Pădureanu a dat dovezi de îndreptare prin participarea la activităţile socio-educative “chiar în condiţiile în care starea sa de sănătate este una precară”.

În ceea ce priveşte neplata despăgubirilor civile invocată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, instanţa a considerat că acesta nu este un motiv care prin el însuşi să conducă la amânarea liberării condiţionate a lui Pădureanu. Comisia reclama că Pădureanu nu a achitat cheltuieli de judecată în cuantum de 65.000 lei, despăgubiri în cuantum de 328.440 lei şi accesoriile, ANAF începând executarea silită.

Avocatul lui Pădureanu a depus la dosar copie de pe taloanele de pensie ale clientului său, care are o pensie de 2.448 de lei, impozitată cu 317 lei, iar din luna august 2014, ca urmare a măsurilor dispuse de ANAF, s-a înfiinţat poprire pentru suma de 711 lei pe lună. Mai mult, din luna octombrie 2014, suma reţinută, poprirea – în cuantum de 1.061 de lei, la care se adaugă impozitul, ajunge la 1.400 – 1.500 de lei, de unde rezultă că pensia sa efectivă este de 1.000 de lei, mai nota instanţa, arătând că Pădureanu nu are alte bunuri, singura locuinţă pe care o avea fiind sechestrată ca urmare a dispoziţiilor instanţei.

Jean Pădureanu a fost condamnat definitiv, în 4 martie, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul privind transferul unor jucători. Executarea pedepsei a început în ziua în care a fost condamnat şi expiră la 3 iulie 2017. Pădureanu a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Jilava.

Alături de Jean Pădureanu au fost condamnaţi Gheorghe Copos, la trei ani şi opt luni, Mihai Stoica, la trei ani şi şase luni, Cristian Borcea şi Ioan Becali, la câte şase ani şi patru luni, Victor Becali, la patru ani şi opt luni, Gheorghe Popescu, la trei ani, o lună şi zece zile, Gheorghe Neţoiu, la trei ani şi patru luni de închisoare, toţi fiind încarceraţi din 4 martie 2014. Gheorghe Copos a fost eliberat condiţionat în 7 aprilie.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Abdallah, suspendat șase etape pentru intrarea horror asupra lui Benzar

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal l-a suspendat șase etape pe atacantul Hakim Djamel Abdallah, de la Dinamo Bucureşti, pentru cartonaşul roşu...

Dennis Man şi Valentin Mihăilă vor juca în Serie A! Parma a promovat matematic

Parma, echipa românilor Dennis Man şi Valentin Mihăilă, a promovat matematic în Serie A, după ce a remizat miercuri în deplasare cu Bari, 1-1,...

Cetățeanul afgan care a rănit doi polițiști de frontieră, arestat pentru 30 de zile

Bărbatul din Afganistan, în vârstă de 22 de ani, care a rănit, în noaptea de 1 mai, doi poliţişti de frontieră, a fost arestat...
Ultima oră
Pe aceeași temă