10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialJudecătoarea Lămîița Ciocea de la Curtea de Apel București, suspendată de...

Judecătoarea Lămîița Ciocea de la Curtea de Apel București, suspendată de CSM

Judecătoarea Mihaela Lămțița Ciocea dela Curtea de Apel București a fost suspendată din funcție de CSM. Ea a mai fost suspendată pentru șase luni, după ce  a intrat în greva foamei şi a cerut demisia conducerii CAB.

În şedinţa din data de 1 octombrie 2014, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis solicitarea formulată de Inspecţia Judiciară cu privire la doamna Ciocea Mihaela Lămîiţa, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi, în temeiul dispoziţiilor art. 52 alin. 1 teza a II-a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, a dispus suspendarea din funcţie a doamnei judecător, până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare ce face obiectul dosarului nr. 13/J/2014.

Potrivit dispoziţiilor art. 52 alin.(1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, „pe durata procedurii disciplinare, secţia corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcţie a magistratului, până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare, dacă exercitarea în continuare a funcţiei ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare sau dacă procedura disciplinară este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei”, anunță CSM.

Pe rolul Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au fost înregistrate, începând din 2013, cinci acţiuni disciplinare împotriva MihaLămâiţei Ciocea. 
Inspecţia Judiciară vizează, în cadrul acestor acţiuni disciplinare, atitudinea nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, avocaţi, experţi, martori sau justiţiabili, dar şi refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu. 

Într-o altă cauză, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis mutarea disciplinară a judecătoarei, pentru o perioadă de trei luni, la Curtea de Apel Ploieşti. Măsura a fost luată după ce, în martie 2013, în urma unei dispute cu o grefieră, Ciocea a forţat uşa de la biroul acesteia, distrugând yala. 

În septembrie 2013, tot CSM a decis, în cazul Mihaelei Lămîiţa Ciocea, reducerea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de şase luni, după ce judecătoarea a întârziat, în repetate rânduri, să-şi motiveze hotărârile şi a refuzat nejustificat să primească la dosar cererile, concluziile, memoriile sau actele depuse de părţile din proces. 
Citește și: Judecătoare de la Curtea de Apel Piteşti, exclusă din magistratură. Vezi de ce

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă