17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialJudecătoarea Steliana Mihăilescu, de la Tribunalul Bucureşti, suspendată șase luni pentru tergiversarea...

Judecătoarea Steliana Mihăilescu, de la Tribunalul Bucureşti, suspendată șase luni pentru tergiversarea unui proces

Tergiversarea unui proces i-a adus judecătoarei Steliana Mihăilescu, de la Tribunalul Bucureşti,suspendarea pentru șase luni. Ea a formulat mai multe cerereri de abţinere nejustificate, fapt ce a dus la tergiversarea soluţionării cauzei, informează Mediafax.

"În şedinţa din data de 10 septembrie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Mihăilescu Steliana, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti şi (…) a aplicat sancţiunea disciplinară constând în suspendarea din funcţie pe o perioadă de şase luni", conform unui comunicat de presă al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Judecătoarea a fost sancţionată pentru "nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa, precum şi formularea de cereri repetate şi nejustificate de abţinere în aceeaşi cauză, care are ca efect tergiversarea judecăţii".

Hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

De altfel, în 19 iunie 2013, Secţia pentru judecători a CSM a mai sancţionat-o disciplinar pe judecătoarea Steliana Mihăilescu, fiindu-i diminuată "indemnizaţia de încadrare lunară brute cu 20% pe o perioadă de două luni" pentru "gravă neglijenţă", "nesocotind din culpă, în mod grav, neîndoielnic şi nescuzabil, normele de drept material ori procesual".

Cele mai citite

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. Este în stare gravă. Un agresor a fost reținut

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat și a fost transportat la un spital. UPDATE: Starea premierului Slovaciei este gravă. El a fost internat la...

SUA avertizează Raiffeisen Bank că îi taie accesul la sistemul financiar american din cauza legăturilor cu Rusia

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a fost avertizat, în scris, de Trezoreria SUA că accesul său la sistemul financiar american ar putea fi...

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...
Ultima oră
Pe aceeași temă