10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialJurnalistul Dragoș Nedelcu, audiat la DNA în dosarul lui Sergiu Lucinschi

Jurnalistul Dragoș Nedelcu, audiat la DNA în dosarul lui Sergiu Lucinschi

Jurnalistul Dragoș Nedelcu a venit, miercuri, la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi audiat în dosarul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, informează Mediafax.

Dragoş Nedelcu, cercetat sub control judiciar într-un alt dosar, de procurorii DIICOT, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, a venit la Direcția Națională Anticorupție, miercuri, în jurul orei prânzului.

Jurnalistul nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul DNA.

Fiului fostului preşedinte al Republicii Moldova, Sergiu Lucinschi, este cercetat sub control judiciar în cazul şi arestarea preventivă a ofiţerului de poliţie de la DIICOT Constantin Comăneanu, în dosarul de şantaj şi trafic de influenţă.

Citește și: EXCLUSIV. Procurorul DIICOT Remus Jurj, URMĂRIT penal alături de Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu și de Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Moldovei

El ar fi cerut unui om de afaceri 4 milioane de euro în perioada decembrie 2014 și martie 2015, pentru a retrage o plângere penală formulată de DIICOT pentru mai multe infracțiuni.

Lucinschi i-a mai promis omului de afaceri că va depune diligențele necesare astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor într-o infracțiune pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta încetează.

Citește și: INTERCEPTĂRI. Cum l-a presat Lucinschi pe omul de afaceri Alexandru Horpoș ca să-i dea banii: ”Să stai tu undeva, uite la Copos, să stai şapte ani din viaţa asta scurtă”

Fiul fostului șef de stat moldovean Sergiu Lucinschi a folosit un limbaj explicitpentru a-l determina pe omul de afaceri Alexandru Horpoş să îi dea banii ceruţi. El i-a spus omului de afaceri să se gândească dacă vrea să stea la puşcărie. “Nu ştiu, să stai tu, undeva. Uite la Copos, să stai şapte ani din viaţa asta scurtă undeva … Eu aşa m-aş gândi”, l-a avertizat Lucinschi pe Alexandru Horpoș.

 

 

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă