7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialJurnalistul Sabin Orcan, despre alegerile prezidențiale din Republica Moldova: Se dă un...

Jurnalistul Sabin Orcan, despre alegerile prezidențiale din Republica Moldova: Se dă un meci între Maia Sandu și Igor Dodon

Directorul editorial al ziarului „Romania liberă” Sabin Orcan a discutat, joi seara, despre alegerile prezidențiale care vor avea loc, duminică, în Republica Moldova, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, moderată de Siliviu Mănăstire. Astfel, jurnalistul a explicat că alegerile sunt ca un „meci” între candidata unică a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM) și președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

Jurnalistul Sabin Orcan a declarat că alegerile prezidențiale din Republica Moldova sunt ca un „meci” între Maia Sandu și Dodon.

Întrebat despre declarațiile președintelui Iohannis cu privire la protestul unioniștilor care a avut loc weekendul trecut, în Capitală, directorul editorial al ziarului „România Liberă” a precizat: „Ideea este că există porțiuni din Moldova, în care este greu să le explici oamenilor despre unirea cu România (…) Toată lumea vorbește de costuri, nu și de avantaje. Nu văd de ce să ne gândim la cât dăm și nu la ce luăm”, a declarat Sabin Orcan, cu privire la ipoteza unirii României cu Republica Moldova.

În replică, fostul președinte Traian Băsescu a declarat că „primii care trebuie convinși sunt cetățenii Republicii Moldova”.

Jurnalistul Sabin Orcan l-a întrebat pe Traian Băsescu ce ar face Rusia dacă s-ar ajunge la o unire cu statul vecin. În acest context, Traian Băsescu a răspuns că „România nu vizează o refacere a integrității teritoriale prin forță, ci folosind Articolul 1 de la Helsinki”. „România are ce da la schimb Rusiei. Eu aș recunoaște anexarea Crimeei. Crimeea nu se mai întoarce la Ucraina cât e lumea”, a continuat el.

Jurnalistul Sabin Orcan a subliniat că România și-ar strica relațiile cu Ucraina, iar Traian Băsescu a răspuns că „statele nu sunt ONG-uri de caritate”.

„Nu sunt adept al anexării Crimeii, dar spun că România are soluții”, a mai spus fostul președinte.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă