13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialLa ce RISCURI sunt expuşi demnitarii. Ofiţerii de PROTECŢIE s-au instruit ...

La ce RISCURI sunt expuşi demnitarii. Ofiţerii de PROTECŢIE s-au instruit la Bucureşti

Ofiţeri din Republica Moldova, Ucraina, Georgia şi Bulgaria s-au instruit timp de o săptămână la Centrul pentru Protecție și Securitate, din Bucureşti, al Serviciului de Protecţie şi Pază.

Cei 37 de participanţi străini au evaluat, împreună cu specialiştii SPP, riscurile și vulnerabilitățile la adresa demnitarilor în noul context regional și global, anunţă un comunicat al SPP.

Citeşte şi:  Guvernul a aprobat Strategia Națională de Ordine și SIGURANȚĂ Publică. Ce AMENINȚARE ignoră autoritățile române

S-au discutat teme privind securitatea fizică a demnitarilor, securitatea informatică (cibernetică), chimică și bacteriologică, de identificare a dispozitivelor explozive, precum și securitatea transportului demnitarilor  (auto, aeriană și navală).

Ofiţerii au analizat şi structura diferitelor dispozitive de protecţie, precum şi modul de acţiune în situaţii limită.

Redăm integral comunicatul Serviciului de Pază și Protecție: 

În perioada 12-18 octombrie a.c., au avut loc în Bucureşti, în cadrul Centrului de Excelentă pentru Protecție și Securitate al Serviciul de Protecţie şi Pază activități de pregătire profesională și analiză coordonate de către instituția noastră.

La această activitate au participat peste 37 de ofițeri din serviciile similare ce asigură protecţia şi paza demnitarilor, din Republica Moldova, Ucraina, Republica Georgia şi Bulgaria, cărora ofițerii noștri le-au împărtășit din profesionalismul Serviciului de Protecție și Pază precum și din experiența pe care aceștia au dobândit-o în teatrele de operații.

În cadrul programului actual de pregătire participanții au analizat și evaluat riscurile și vulnerabilitățile la adresa demnitarilor în noul context regional și global.

Totodată, au fost abordate teme privind securitatea fizică a demnitarilor, securitatea informatică (cibernetică), chimică și bacteriologică, de identificare a dispozitivelor explozive, precum și securitatea transportului acestora (auto, aeriană și navală).

Specialiștii Serviciului de Protecție și Pază au mai dezbătut cu această ocazie și subiecte legate de : concepte tactice specifice acestor misiuni, dispozitivele de protecție, modul de acțiune în situații limită, precum și alte teme specifice domeniul protecției demnitarilor.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă