12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialLa Galați are loc Adunarea Generală a Clubului Internațional al Mării Negre

La Galați are loc Adunarea Generală a Clubului Internațional al Mării Negre

Printre participanți se numără reprezentanți din România, Republica Moldova, Bulgaria, Federaţia Rusă, Ucraina, Abhazia şi Grecia.

La acest sfârșit de săptămână, la Galați se va desfășura cea de-a 25-a Adunare Generală a Clubului Internațional al Mării Negre (International Black Sea Club – IBSC), organizaţie regională, non-guvernamentală şi non-comercială care sprijină consolidarea şi dezvoltarea cooperării în afaceri în zona Mării Negre. La reuniune vor participa reprezentanţi la nivel de primari, consuli şi preşedinţi ai camerelor de comerţ din România, Republica Moldova, Bulgaria, Federaţia Rusă, Ucraina, Abhazia şi Grecia. 

Potrivit Primăriei Galați, pe agenda de lucru a Adunării Generale a IBSC se află analiza rapoartelor de activitate pe ultimii 3 ani, alegerea unui nou preşedinte, pentru un mandat de 3 ani, actualul preşedinte fiind Serghei Bezdolnyy, din Federaţia Rusă. Vor mai fi discutate propuneri de proiecte pentru agenda de lucru a noului preşedinte şi aprobarea participării membrilor IBSC la evenimentele internaţionale.

Un alt punct de pe agenda reuniunii va fi raportul primarului Galațiului, Marius Stan, care a participat ca reprezentant al IBSC la a 14-a sesiune a Comitetului de experţi privind administraţia publică (CEPA) din Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite (ECOSOC), care a avut loc în perioada 20-24 aprilie la New York. Pe ordinea de zi mai este și un punct referitor la participarea Galaţiului la lucrările Grupurilor de lucru BBSRC pe turism şi cooperare în afaceri, care vor avea loc în perioada 28-29 mai 2015, la Bruxelles, întâlnire la care au fost invitaţi experţi în sectoarele respective şi la care dezbaterile vor viza propunerile de proiecte pentru perioada 2014-2020. 

Delegaţii la Adunarea Generală a IBSC de la Galaţi vor avea întâlniri cu reprezentanţii camerelor de comerţ, industrie şi agricultură din Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea şi Vaslui, cu reprezentanţii Zonei Libere, Parcului Industrial şi Tehnopol din Galaţi, cu conducerile universităţilor „Dunărea de Jos” şi „Danubius” din Galaţi. Deschiderea oficială a Adunării Generale a IBSC va avea loc vineri la Prefectura Galați.

Participanții vor vizita muzee gălățene și își vor încheia programul cu o croazieră pe Dunăre.

Ce este IBSC

Clubul Internațional al Mării Negre este o organizație neguvernamentală ce reunește mai multe orașe de pe malul Mării Negre, dar și din vecinătatea acesteia. Organizația are statut de observator în cadrul Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră. Potrivit wikipedia, Clubul Internațional al Mării Negre a fost creat în 1992, la Odessa. Din România fac parte municipiile Constanța și Galați, Bulgaria e reprezentată de Burgas și Varna, din Georgia fac parte orașele Poti, Batumi și Sokhumi, din Grecia sunt Piraeus, Thessaloniki și Kavala, din Italia e Trieste, din Republica Moldova face parte Tiraspolul, din Rusia sunt Azov și Taganrog, din Turcia orașele Trabzon, Samsun și Izmir, iar Ucraina e reprezentată în IBSC de Odessa, Mykolaiv, Sevastopol, Illichivsk, Kherson, Yuzhne, Mariupol, Yalta și Feodosiya. 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

PSD Livrează: Pensiile înainte de Paște în 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis ca, în 2024, cu ocazia Paștelui Ortodox, pensiile pentru cei aproximativ 5 milioane de pensionari din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă