12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialLa munte atmosfera seamănă cu cea de Crăciun. Ninge viscolit în Valea...

La munte atmosfera seamănă cu cea de Crăciun. Ninge viscolit în Valea Prahovei, de Paşti

Turiştii care au ales să facă sărbătorile de Paşti pe Valea Prahovei au de îndurat frigul, ploaia sau ninsoarea, ultima variantă fiind valabilă la altitudini mai mari, anunţă Mediafax. Mai mult, ninsoarea este viscolită.

 

Câteva mii de turişti au ajuns deja în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde vor petrece sărbătorile de Paşti. Sâmbătă după-amiază la Sinaia şi Buşteni plouă, iar pe munte, la altitudini mari, ninge, vântul bate cu putere şi este ceaţă.

În aceste condiţii, salvatorii montani le recomandă turiştilor să nu urce pe munte, întrucât vizibilitatea este redusă şi există risc de producere a unor avalanşe.

Vremea rea îi ţine pe turişti în restaurantele hotelurilor şi pensiunilor, unde gazdele au pregătit meniuri tradiţionale de sărbătoare.

Mii de credincioşi sunt aşteptaţi să meargă în noaptea de Înviere la bisericile şi mănăstirile din staţiuni, punctul de atracţie fiind şi anul acesta Mănăstirea Sinaia, însă şi Mănăstirea Caraiman, de la poalele muntelui cu acelaşi nume, din staţiunea Buşteni.

La întoarcerea de la slujbă, gazdele le-au pregătit turiştilor gustare cu ouă roşii şi cozonac.

O vacanţă de Paşti în staţiunile de pe Valea Prahovei durează, în medie, trei zile şi costă de la câteva sute de lei la câteva sute de euro  de persoană, în funcţie de clasificarea unităţii de cazare şi de serviciile incluse.

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: „ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei

„ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai...

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă