15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialLansare. Trupa FIRMA revine oficial pe scena muzicală românească

Lansare. Trupa FIRMA revine oficial pe scena muzicală românească

 

După șapte ani de absență, FIRMA, una dintre cele mai reprezentative trupe ale începuturilor rockului alternativ românesc, revine, de vineri, pe scena muzicală de la noi, mai matură, dar cu aceeași fervoare de la începutul anilor 2000, când Lix și Rocca, colegi în aceeași clasă de liceu, au pus bazele formației.

Leaderul și solistul trupei – Daniel „Roccaø Stoicea – și basistul Sorin Erhan lucrează la definitivarea celui de-al treilea album FIRMA, care va fi lansat în toamna acestui an, în cadrul unui turneu național de promovare a noului sound.

Cu versuri de o fină subtilitate și o perspectivă audio-vizuală inovatoare, FIRMA a fost încă de la începuturi trupa rock cu cele mai multe piese de debut difuzate în heavy-rotation pe posturile de televiziune (ATOMIC TV, MTV, TVR). Clipurile ”La Orbire”, ”Nimeni” și ”Important” au spart de la început tiparele și au pus în evidență nuanța cinematografică a viziunii FIRMA. De altfel, single-ul care a dat și numele primului album, ”La Orbire” (2002), a ajuns pe locul întâi în topul românesc al MTV-ului în numai două săptămâni.

În 2007, FIRMA a scos la lumină LP-ul ”Exit”, o producție MediaPro Music, marcat de o schimbare a sound-ului. Mai accesibil și destinat unui public mai larg, noul material discografic, care a inclus și piese în limba engleză, se învârtea în sfera ritmurilor pop-rock.

După nominalizările la MTV European Music Awards 2004 la categoria ”Best Romanian Act” și MTV Romanian Music Awards pentru ”Best Rock Band” în 2005, FIRMA a devenit prima trupă românească nominalizată la o secțiune internațională, intitulată "New Sounds of Europe", și a fost invitată să participe la gala MTV European Music Awards 2007, la München.

Trupa FIRMA își anunță astăzi revenirea în forță, prima întâlnire cu publicul urmând a avea loc pe scena clubului Control pe 5 iunie a.c. Din play-list nu vor lipsi nici piesele care i-au consacrat, nici cele mai recente single-uri, cum ar fi ”Copiii Cerului” sau ”Puterea”.   

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă