17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialLegături cu mafia italiană. Administratorii gropii de la Glina au fost reţinuţi

Legături cu mafia italiană. Administratorii gropii de la Glina au fost reţinuţi

 

Victor Dombrovschi şi Sergio Pileri au fost reţinuţi ieri în România, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile italiene, pentru tentativă de spălare de bani în favoarea mafiei. Potrivit Mediafax, cei doi au fost ridicaţi concomitent cu mai mulţi presupuşi complici ai acestora, reţinuţi în urma unor descinderi care au avut loc în Italia şi România.

În urmă cu două săptămâni, „România liberă“ a dezvăluit afacerile mafiei din Italia cu salubrizarea din România şi filiera spălării banilor negri.
Circuitul banilor murdari a fost descoperit încă de acum opt ani, când președintele Băncii Naționale italiene, care coordonează și Direcția de combatere a spălării banilor din Peninsulă, a sesizat autoritățile române competente despre descoperirea unui circuit de bani murdari în care se presupunea că sunt implicați societatea Ecorec și acționarii acesteia.

Procurorii italieni au strâns date, au audiat martori și au colaborat îndeaproape cu procurorii DIICOT din România, însă în tot acest timp afacerea cu gunoaie de la Glina a mers înainte, iar suspiciunile că banii bucureștenilor finanțează în continuare mafia italiană nu au fost spulberate.

Victor Dombrovschi, managerul societăţii Ecorec, cel despre care procurorii spun că este omul de legătură al italienilor, acuză o campanie media concertată împotriva lui Massimo Ciancimino, despre care spune că ar fi dusă chiar de mafia italiană. El susținea anul trecut că se încearcă astfel discreditarea celui mai puternic martor antimafia într-un mare proces din Italia.

Massimo Ciancimono este martor în faimosul proces care are loc în Italia în care sunt implicați funcționari înalți din aparatul de stat – doi foști miniștri, doi foști deputați, trei generali și un colonel, precum și capi ai mafiei italiene din anii ’70-’80, așa cum menționează presa italiană.

„Față de cele mai sus menționate, suntem de părere că este un mare interes în a-l discredita pe martorul-cheie Massimo Ciancimino“, susținea Dombrovschi.

Ancheta derulată în prezent în Italia şi în alte ţări din Europa şi-a propus să identifice persoanele şi societăţile cu care ar fi în afaceri Massimo Ciancimino şi să recupereze bunurile materiale moştenite de acesta de la tatăl său. Acesta din urmă a avut legături strânse cu mafia siciliană, Cosa Nostra, spun autorităţile de la Roma.  

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă