15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialLeonard Doroftei și Viorel Sima au fost citați cu mandat la Înalta...

Leonard Doroftei și Viorel Sima au fost citați cu mandat la Înalta Curte, pentru a fi audiaţi ca martori, în dosarul Gala Bute

Update 11.29: Doroftei a ieșit de la sediul Înaltei Curți.

9:35: Leonard Doroftei a ajuns la sediul ÎCCJ, fiind însoţit de avocatul său. La intrare în instituţie, fostul mare campion a declarat că nu ştie despre ce este vorba.

"Nu ştiu despre ce este vorba. Acum intru să aflu", a spus sportivul.

Leonard Doroftei şi Viorel Sima vor fi aduşi, astăzi, în faţa instanţei supreme pentru a fi audiaţi ca martori în dosarul “Gala Bute”.

La termenul de miercuri din dosarul „Gala Bute”, avocatul Elenei Udrea a cerut audierea lui Emil Boc şi Cătălin Predoiu, în calitate de martori,  însă solicitarea a fost respinsă de judecători.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Leonard Doroftei şi fostul secretar general Viorel Sima trebuiau să se prezinte, miercuri, la instanța supremă, pentru a da declaraţii de martor. Cu toate acestea, ei nu s-au prezentat la instanța supremă, astfel că magistrații ÎCCJ au dispus emiterea de mandate de aducere pe numele lor, pentru a fi audiați în dosar.

Dosarul „Gala Bute" a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia şi omul de afaceri Dragoş Botoroagă.

Printre faptele pentru care aceştia au fost trimişi în judecată sunt: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Ştire în curs de actualizare.

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă