9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialLepadarea de masonul rus

Lepadarea de masonul rus

Interviul acordat "Romaniei libere" de catre Traian Basescu a tulburat si mai mult politica de pe Dambovita. A fost de ajuns un singur nume rostit de Basescu: Kondyakov. Acuzat ca ar fi fost ofiter KGB, Kondyakov s-a consacrat public drept Mare Secretar al Marii Loji a Rusiei si ca lider al firmei de consultanta politica Novocom. S-a afirmat in media ca de consultanta lui Kondyakov s-au bucurat presedintii Putin si Voronin, relatii negate de rus; acesta a precizat ca a venit in Romania pentru a reprezenta interesele magnatilor Igor Jiujin si Oleg Deripaska. Afirmatia rusului contrazice declaratiile politicienilor romani cu care s-a intalnit. Premierul Calin Popescu Tariceanu a recunoscut ca l-a primit la Palatul Victoria pe masonul rus, dar sustine ca n-a discutat despre suspendare. Premierul a pus declaratiile lui Radu Stroe despre o eventuala consiliere a PNL de catre Novocom pe seama faptului ca Stroe, seful Comisiei de control a SRI, nu stie bine limba engleza. Surse neoficiale sustin ca la intalnire a fost prezent si Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor. si Cozmin Gusa recunoaste ca s-a intalnit cu Kondyakov. Aceleaai surse declara ca ar fi avut loc intalniri ale masonului rus si cu Ion Iliescu si Adrian Nastase; Consilierul lui Iliescu refuza sa confirme sau sa infirme informatia, iar Nastase nu a vrut sa comenteze. Daca aceste intalniri sunt nevinovate si sunt doar o coincidenta, de ce atat de mult "no comment" si asa de multe inadvertente in declaratii?

In interviul acordat "Romaniei libere", presedintele suspendat Traian Basescu a aruncat in joc numele lui Alexandr Kondyakov, referindu-se la persoane suspectate ca au interes sa mentina Romania intr-o zona gri. "Este interesant daca a fost vreo vizita a unui domn Kondyakov cu cateva zile inainte de votul de suspendare in Parlament. Poate politicienii cu care s-a intalnit pot spune mai multe", a declarat Basescu.

Mason, consilier, KGB-ist
A doua zi, mai multe ziare au aratat cine este Kondyakov: biografia sa incepe cu munca in serviciul KGB, unde l-a cunoscut pe Vladimir Putin, devenit apoi presedinte al Rusiei. Alexandr Kondyakov este consacrat public mai degraba ca Mare Secretar al Marii Loji a Rusiei si ca reprezentant al firmei de consultanta Novocom. Totodata, s-a scris ca masonul Kondyakov este consilierul presedintelui Putin si al sefului de stat al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, relatii negate pentru agentia Newsin de insusi Kondyakov; acesta a precizat ca a venit in Romania pentru a reprezenta interesele magnatilor rusi Igor Jiujin si Oleg Deripaska. Afirmatia rusului contrazice declaratiile politicienilor romani cu care s-a intalnit.

Intalniri confirmate
Premierul Calin Popescu Tariceanu a recunoscut ca s-a intalnit cu masonul rus, dar a precizat ca intalnirea nu are nici o legatura cu suspendarea presedintelui Basescu. Liberalul Radu Stroe, care a participat la intalnire, nu pomeneste nimic de vreo solicitare facuta de Kondyakov in numele unor magnati rusi, in schimb sustine ca rusul ar fi propus consilierea PNL de catre Novocom. Mai mult, sursele noastre ne-au dezvaluit ca al patrulea personaj din incapere ar fi fost Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor. In aceeasi perioada, la mijlocul lunii aprilie, Cozmin Gusa a afirmat ca s-a intalnit cu vechiul sau prieten Kondyakov. Ca si liderii liberali, Gusa sustine ca nu ar fi discutat despre suspendarea lui Basescu.

Geoana neaga, Iliescu tace malc
Presa a primit informatii despre o alta intalnire de taina dintre Alexandr Kondyakov si Ion Iliescu. "Sunt intoxicari sinistre. Omul asta (n.r. – Basescu) nu are nici un fel de limite", a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana, care a negat orice contact al partidului pe care-l conduce cu masonul rus. Nu la fel de transant a fost purtatorul de cuvant al lui Iliescu, Victor Opaschi, care a spus ca nu poate confirma nici infirma intalnirea. Sursele neoficiale au declarat pentru "Romania libera" ca, pe langa Ion Iliescu, Kondyakov l-a intalnit si pe Adrian Nastase, la cererea acestuia din urma. Nastase a spus ca nu vrea sa comenteze in nici un fel aceasta informatie. Cei doi s-au mai intalnit cu masonul pe vremea cand PSD era la putere.

Romania ca o prada
"Exista afirmatii despre structuri externe care au fost interesate in destabilizarea Romaniei si mentinerea ei intr-o zona gri, chiar daca devenise membra NATO si UE. Priviti cu multa atentie afirmatiile facute de fostul sef al SIE, Ioan Talpes", a declarat Basescu in interviul acordat "Romaniei libere".
Talpes a afirmat, ieri, pentru Newsin ca "Alexandr Kondyakov face parte dintr-o filiera Bucuresti-Moscova, care nu urmareste interesele de stat ale Romaniei si Rusiei, ci interese proprii, in defavoarea Romaniei".

Cele mai citite

Parlamentul European consideră exploatarea maternităţii surogat o eurocrimă

Noua directivă împotriva traficului de fiinţe umane şi a protecţiei victimelor acoperă şi căsătoriile forţate şi adopţiile ilegale, potrivit actualitate.org. Parlamentul European: exploatarea maternităţii surogat...

Incident tragic la un Zoo din Kansas: o femelă de struț a murit după ce a înghițit cheile furate de la un angajat

Karen, o femelă de struț de 5 ani de la Grădina Zoologică Topeka din Kansas, a murit după ce a scăpat din țarcul ei,...

Rareș Hopincă: Decizia PSD – PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei este “raţională” şi “matură”

Decizia PSD - PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, este "raţională" şi "matură", a declarat, marţi, Rareş...
Ultima oră
Pe aceeași temă