13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialLiceu din Capitală, evacuat din cauza unei alerte cu bombă, care s-a...

Liceu din Capitală, evacuat din cauza unei alerte cu bombă, care s-a dovedit a fi falsă

UPDATE 18.01: Alerta cu bombă de la Liceul „Ion Barbu” din Capitală s-a dovedit a fi falsp, potrivit unor oficiali ai Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), citați de Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marian Banu,  toți elevii Liceului „Ion Barbu" sunt bine. „Considerăm că alerta (n.r. — cu bombă) a fost falsă. Nu există niciun rănit, poliția va proceda la identificarea autorului telefonului. Nu excludem să fie vorba chiar de un elev al liceului", a spus Banu.

El a adăugat că Inspectoratul Școlar a fost informat de conducerea Liceului „Ion Barbu" despre un apel primit la unitatea de învățământ de la un bărbat care anunța că în liceu s-ar afla o bombă. Banu a spus că a fost apelat Serviciul 112, la fața locului au venit membri ai Serviciului Pirotehnic, care au verificat întâi sala de sport, în care au fost evacuați cei aproximativ 700 de elevi, apoi au trecut la verificarea unității școlare.

 


Liceul „Ion Barbu” din Capitală a fost evacuat, marți după-amiază, ca urmare a unei alerte cu bombă, informează Digi24.

Potrivit sursei citate, mai multe echipaje fac verificări la fața locului, unde sunt prezenți și priotehniștii.

Nu se cunosc date despre persoana care a dat alerta și nici circumstanțele în care a fost apelat numărul unic de urgență 112, în jurul orei 15.00.

„Este un gest inconștient, un gest periculos care pune în pericol siguranța copiilor. Nu excludem posibilitatea să fie și un elev. Dacă va fi un elev, se vor impune sancțiuni”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, Marian Banu.

Potrivit unor surse din IGPR, citate de Agerpres, specialiștii pirotehniști fac cercetări, clădirea liceului fiind evacuată. „Elevii și întreg personalul didactic care se aflau în liceu au fost evacuați, dar au rămas ghiozdanele și toate bagajele pentru a putea fi verificate de pirotehniști", au precizat sursele IGPR.

 

Știre în curs de actualizare.

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

VIDEO. Furtuna din Texas a provocat mai mulți morți

Furtunile au omorât mai multe persoane și au lăsat fără curent electric aproape un milion de locuințe și întreprinderi din sud-estul Texasului, scrie BBC. „Avem...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă