12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialLiderii unei rețele de proxeneți, care distribuiau prostituate în Franța, Elveția și...

Liderii unei rețele de proxeneți, care distribuiau prostituate în Franța, Elveția și Italia, reținuți de procurorii DIICOT

Liderii unei rețele de proxenetism, care se ocupau de trimiterea prostituatelor de lux din România în Franța, Elveția și Italia, au fost reținuți de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, ultraj, mărturie mincinoasă şi spălare de bani.

Anchetatorii arată că, începând cu anul 2012 şi până în prezent, inculpaţii Popa Constantin Florin și Siharu Adrian împreună cu alţi suspecţi  au inițiat şi constituit un grup infracțional organizat specializat în determinarea şi înlesnirea mai multor tinere să practice prostituția pe teritoriul Franței, Elveției şi Italiei sumele de bani astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupului.

Ulterior, la acest grup  a aderat o altă suspectă care a pus la dispoziţia tinerelor racolate de către membrii grupului mai multe apartamente situate pe raza unor localităţi din  Italia în care acestea să practice prostituţia colectând totodată şi sumele de bani obţinute din aceste activităţi.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că din activitatea infracţională membrii grupului au obtinut un beneficiu ilicit de aproximativ  200.000 de euro, sumă de bani care a fost investită în achiziţionarea de autoturisme de lux şi imobile.

La data de 05.05.2016  procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Buzău  au efectuat un număr de 5 percheziţii la locaţiile folosite de către 3 suspecţi – membri ai grupului organizat.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.  Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă