6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialLiderul sindical Iulian Surugiu, plasat în arest la domiciliu

Liderul sindical Iulian Surugiu, plasat în arest la domiciliu

Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, a fost plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care fusese reţinut de procurori pentru evaziune fiscală, transmit surse judiciare.

13 persoane au fost reţinute vineri în urma percheziţiilor într-un dosar de evaziune fiscală în comerţul cu materiale feroase, îmbrăcăminte şi încălţăminte, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la aproximativ 8 milioane lei. 

Citește și: 45 de percheziții în București, Ilfov și Giurgiu. Liderul unui important sindicat din poliție, suspectat de evaziune

Poliţiştii şi procurorii au efectuat joi 45 de percheziţii în Bucureşti, oraşele Bragadiru şi Buftea, precum şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, în vederea ridicării de documente financiar-contabile şi înscrisuri de la sediul social al unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, cu privire la care există indicii temeinice de comitere a infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală. 

“Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2009 – 2013, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active, având ca principale obiecte de activitate construcţii, comerţ cu materiale feroase şi comerţ îmbrăcăminte-încălţăminte, au fost înregistrate achiziţii/ prestări de servicii fictive, provenind de la un număr de 10 societăţi cu comportament de tip fantomă, înfiinţate în acest sens, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la aproximativ 8 milioane lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată”, informa Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. 

În cauză se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale faţă de 28 de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală. 

Iulian Surugiu este unul dintre cei mai bogaţi lideri de sindicat din România, potrivit Digi24. Atât de bogat încât şi-a permis să acorde mai multe împrumuturi, unele exorbintante. Cum ar fi cel de 600.000 de euro – redus anul trecut la 155.000 de euro – dat lui Alexandru Albu, fost asociat în firma Rodi Impex SRL. Un alt împrumut, de 45.000 de lei, a fost acordat de liderul sindical chiar organizației pe care o reprezintă. Iulian Surugiu are trei terenuri agricole în Ilfov, Piteşti şi Bacău, un teren intravilan în Capitală, o casă de vacanţă în Bacău şi una de locuit în Bucureşti. Sindicalistul mai are trecute în declaraţia de avere ceasuri şi bijuterii de 22.000 de euro și conturi în care s-au adunat 100.000 de euro şi peste 2 milioane de lei.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă