12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialLionel Messi, bănuit de anchetatorii spanioli că a spălat bani pentru traficanții...

Lionel Messi, bănuit de anchetatorii spanioli că a spălat bani pentru traficanții de droguri

Garda Civilă din Spania anchetează cazul meciurilor de caritate, intitulate ”Messi și prietenii, împotriva lumii”, care îl au în centrul scandalului pe jucătorul argentinian al echipei de fotbal FC Barcelona. Anchetatorii suspectează că ar fi vorba despre spălare de bani pentru traficanții de droguri, informează cotidinaul iberic, El Mundo.

Astfel, ancheta s-a extins în șapte țări, inclusiv China, dar și în diverse paradisurile fiscale.

Pe scurt, este vorba despre o încrengătură de companii din insula Curacao (sud-estul Caraibelor), ce conduce spre ale firme din Hong Kong și Panama, Argentina, Peru, Columbia, Mexic, Spania și Statele Unite ale Americii.

Anchetatorii bănuiesc că este vorba despre spălare de bani și că, organizatorii evenimentelor au pretins că stadioanele au fost pline, iar încasările au fost pe măsură. Realitatea însă a fost alta, prețul piperat al biletelor alungând spectatorii.

Astfel, deși au fost prezentate ca fiind meciuri de caritate sau înmulțit plângerile fundațiilor sociale care nu au primit banii promiși.

Investigatorii Unității Central Operative ai Gărzii Civile au cerut judecătorului care a deschis cazul, să solicite instituțiilor abilitate toate fluxurile financiare ale Fundației Lionel Messi, începând cu anul 2011.

În calitate de jucător la FC Barcelona și rezident în acest oraș al Spaniei, Messi este obligat să declare toate veniturile obținute în Peninsula Iberică, dar și în străinătate. Anchetatorii îl acuză pe fotbalist că ar fi primit 1,3 milioane de dolari (950.000 de euro) din cele cinci transferuri efectuate în Curacao, bani pe care nu i-a declarat.

Însă aceste acuzații ale Gărzii Civile nu au nimic de-a face cu cazul de la frauda fiscală, care a fost deschis de Agenția fiscală spaniolă, pentru care argentinianul a depus deja cinci milioane de euro pentru a reglementa situația.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă