15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialLivia Stanciu, despre declaraţiile lui Bercea: Atacul este la independenţa Justiţiei

Livia Stanciu, despre declaraţiile lui Bercea: Atacul este la independenţa Justiţiei

Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), judecătoarea Livia Stanciu, a declarat că acuzaţiile făcute joi de Bercea Mondial reprezintă atacuri grave la adresa independeţei Justiţiei, însă aceste lucruri nu o intimidează, ci o întăresc, potrivit gândul.info, informează Mediafax.

Declaraţia Liviei Stanciu a fost făcută după ce Consiliul Superior al Magistraturii a cerut Inspecţiei Judiciare să facă verificări în vederea apărării independenţei justiţiei, în urma declaraţiilor făcute de Bercea Mondial care a susţinut, joi, din duba care îl ducea la audieri la DNA, că ar fi dat bani pentru preşedintele ICCJ şi şeful DNA, Codruţa Kovesi.

Bercea Mondial a mai spus că nu speră să mai primească înapoi aceşti bani şi că se aşteaptă ca în acest caz să fie condamnat. Întrebat de ce nu a făcut denunţul până acum el a spus: "Pentru ca doamna Kovesi nu mi-a restituit banii până acum prin şofer".

De asemenea, întrebat ce i-a promis Mircea Băsescu, Bercea a răspuns: "Mi-a promis Livia Stanciu. Avem date despre Livia Stanciu".

"CSM, aşa cum prevede legea, a avut reacţia şi a ieşit cu acel comunicat de presă. A sesizat corect şi din oficiu. Eu intenţionam să fac o cerere pentru apărarea reputaţiei profesionale şi pentru apărarea independenţei Justiţiei. Atacul este la independenţa Justiţiei, la adresa instituţiei pe care o reprezint şi la adresa mea ca persoană", a declarat Livia Stanciu pentru Gândul.

Ea a mai apreciat că "este inadmisibil ce se întâmplă, iar afirmaţiile făcute sunt de o gravitate extraordinară".

"În primul rând, sunt atacuri la adresa instituţiei şi se urmăreşte decrebilizarea mea ca persoană şi ca preşedinte al curţii supreme. Nu mă intimidează asemenea lucruri, dimpotrivă mă întăresc", a mai spus Stanciu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au reţinut joi pe Mircea Băsescu şi pe Marian Căpăţână, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Bercea Mondial i-ar fi dat fratelui preşedintelui Traian Băsescu şi cer vineri Tribunalului Bucureşti arestarea lor preventivă.

Mircea Băsescu a fost reţinut pentru trafic de influenţă, iar Marian Adrian Căpăţână pentru complicitate la această infracţiune.

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Cele mai citite

One United Properties își umflă artificial profitul vânzând apartamentele către firmele pe care le deține. Implicat este și un bogătaș elvețian

Victor Căpitanu și Andrei Liviu Diaconescu susțin că profitul dezvoltatorului pe care îl dețin, One United Properties, va fi de 525 milioane de...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...
Ultima oră
Pe aceeași temă