7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialLiviu Dragnea: Nu am avut și nici nu am nicio afacere în...

Liviu Dragnea: Nu am avut și nici nu am nicio afacere în Brazilia. Dacă se fac dosare penale pe glume, intrăm într-o nouă etapă în România

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a negat, marți, că ar avea afaceri în Brazilia sau în altă țară, în contextul în care în presă au apărut, săptămâna trecută, informații potrivit cărora și-ar fi construit rețeaua de influență din ultimii 10 ani cu ajutorul unui grup de afaceriști din Brazilia, grupul din Cumbuco.

Prezent la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), unde a depus o contestație împotriva condamnării la doi ani de închisoare cu suspendare primită în dosarul „Referendumul”, liderul social-democrat a fost întrebat dacă deține afaceri în Brazilia.



 

„Nu am avut și nici nu am nicio afacere în Brazilia și în nicio altă țară”, a răspuns Liviu Dragnea.

Tot marți, șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a declarat, după încheierea bilanțului activității Parchetului General, că „nici nu confirmă, nici nu infirm”, dacă instituția pe care o susține s-a sesizat, în legătură cu presupusele afaceri ale lui Dragnea. 

„Nu pot să confirm, nici să infirm această informație”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Întrebat de jurnaliști ce părere are despre precizarea procurorului-șef al DNA, Liviu Dragnea a răspuns:  „Dacă se fac dosare penale pe glume, intrăm într-o nouă etapă în România.”

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, presei că nu are afaceri în Brazilia. „Nu am avut și nici nu am nicio afacere în Brazilia și în nicio altă țară”, a spus Liviu Dragnea, întrebat despre precizarea șefei DNA.


Citește și: Dragnea face trafic cu idealul a 3.000.000 de creştini. Nu acceptaţi un troc nedemocratic, domnule preşedinte! | OPINIE

Nu sunt foarte surprins că au uitat ce au promis în campanie. Dar nu voi accepta şi mă voi bate să-şi respecte cuvântul: organizarea referendumului cerut de trei milioane de români care vor definirea, în Constituţie, a familiei tradiţionale!


O anchetă Rise Project din 1 martie dezvăluia că șeful PSD, Liviu Dragnea, și-ar fi construit rețeaua de influență din ultimii 10 ani și cu ajutorul unui grup de afaceriști din Brazilia, grupul din Cumbuco, în care ar fi fost implicați și doi oameni de afaceri români, foști colegi de trupă ai lui Dragnea, din tinerețe.



Și la acel moment, Liviu Dragnea a negat informațiile. „Eu nu am nicio afacere în Brazilia, nu am nicio proprietate în Brazilia, este o legendă care circulă de foarte mulți ani. Dacă dvs sau alții îmi găsiți acolo proprietăți, vă promit că le donez. Eu merg în Brazilia de 11 ani și îi anunț pe toți cei care sunt preocupați de asta că o să mai merg, așa cum am mers și în alte locuri din lume. Am stat în Brazilia în foarte multe locuri, Brazilia e o țară mare. Nu am făcut nimic ilegal. Din câte știu, am avut și încă am dreptul să circul liber în această lume. Nu cunosc strada Cocotierilor”, a spus șeful PSD, la Palatul Parlamentului.

 

 

 

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă