18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialLiviu Dragnea, CONDAMNAT la UN AN de închisoare cu suspendare, în dosarul...

Liviu Dragnea, CONDAMNAT la UN AN de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumul. Ce DECIZIE RADICALĂ a luat ministrul

UPDATE 13.49: Ponta anunţă când va fi numit noul ministru la Ministerul Dezvoltării Regionale

UPDATE 13.30: Premierul Victor Ponta a precizat că este vorba despre o decizie simbolică. 

Citește și: UPDATE: Prima reacție a lui Victor Ponta, după condamnarea lui Dragnea

UPDATE 12.35: Liviu Dragnea a demisionat din funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și a anunțat că va renunța la funcția de președinte executiv al PSD.

Citește și: Cum se apără Dragnea, după decizia de condamnare

UPDATE 09.40: Liviu Dragnea a ajuns, vineri, în jurul orei 9.40, la Guvern, unde se va întâlni cu premierul Victor Ponta. Este foarte probabil ca cei doi să discute decizia ICCJ de condamnare a ministrului la un an cu suspendare.

Dintre cei 74 membri ai secțiilor de votare judecați, unii condamnați cu suspendare până la trei ani, alții achitați,  DOAR unul singur a fost condamnat cu EXECUTARE și anume Stan Vili de la Suraia, care “va pedeapsa cea mai grea, de 1 an şi 6 luni închisoare la care instanța adaugă un spor de 4 luni”

Citește și: Dragnea, discuție cu Ponta, după condamnarea din dosarul Referendumul

UPDATE 09:07:  Ministrul Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumul, în care a fost judecat alături de alte 74 de persoane pentru fraudele de la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Liviu Dragnea a anunțat că, dacă va fi condamnat, va demisiona din Guvern și din funcțiile politice.

Cei care au executat ordinele lui Dragnea de încălcare a legii electorale au primit pedepse de până la trei ani de închisoare, tot cu suspendare, cu o perioadă de încercare de 5 ani, însă alți inculpați au fost achitați.

Listele electorale alterate de fraude au fost DESFIINȚATE.

Decizia în dosarul DRAGNEA nu este definitivă. Pot contesta în 10 zile decizia atât DNA, care în instanță a cerut pedepse cu executare , cât și Liviu Dragnea, care a cerut achitarea.

În alte dosare de fraudare a referendumului din 2012 s-au dat sentințe de condamnare cu executare.
Spre exemplu în cazul Liviu Bondoc, presedintele Sectiei de votare nr. 63 din Drobeta-Turnu Severin, care a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, iar presedintele Sectiei de votare nr. 170 din Girla Mare (Mehedinti), Dumitru Mirea, a primit o pedeapsa similara, de doi ani si sase luni.

 Redăm decizia integrală a instanței de judecată de la Înalta Curte compusă din judecătoartele Corina Jîjie, Lavinia Lefterache și Lucia Rog. Decizia cuprinde si pedepsele ( sau achitările, după caz) altor peste 74 de inculpați, foști membri ai unor secții de votare.

 Sentinţa nr.341:

I. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art.13 din Legea nr.78/2000 condamnă inculpatul Dragnea Liviu Nicolae (…) la pedeapsa de 1 an închisoare.

        În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Dragnea Liviu Nicolae pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. 

       În baza art.81 Cod penal anterior dispune suspendarea condiţionată a pedepsei de 1 an închisoare pe un termen de încercare de 3 ani. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art.83 Cod penal anterior. În baza art.71 al.5 Cod penal anterior executarea pedepselor accesorii se suspendă pe durata termenului de încercare.

II. 1. Secţia de Votare nr. 105 Piatra Olt

       1.1. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art. 25 Cod penal anterior rap. la art. 55 al.1 din Legea nr.3/2000 condamnă inculpata Baba Constantina (…) la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatei Baba Constantina pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatei Baba Constantina pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatei Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt. (…)

1.2. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art.25 Cod penal anterior rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000 condamnă inculpatul Diţă Costinel-Leontin (…) la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului Diţă Costinel-Leontin pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Diţă Costinel-Leontin pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt. (…)

1.3. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art. 26 Cod penal anterior rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000 condamnă inculpatul Coandă Nicolae (…) la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului Coandă Nicolae pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a , b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Coandă Nicolae pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt. (…)

1.4. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art.26 Cod penal anterior rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000 condamnă inculpatul Florescu Marin (…) la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului Florescu Marin pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Florescu Marin pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt. (…)
1.5. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art. 26 Cod penal anterior rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000 condamnă inculpatul Rariţă Ion (…) la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art.65Cod penal anterior aplică inculpatului Rariţă Ion pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Rariţă Ion pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt. (…)
1.6. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art. 26 Cod penal anterior rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000 condamnă inculpata Triţă Constanţa (…) la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatei Triţă Constanţa pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatei Triţă Constanţa pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatei Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt.(…)

2. Secţia de Votare nr.142 Ciuperceni- achitări

2.1. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpata Vişan Marioara (…) pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al.1 din Legea nr. 3/2000.

2.2. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Beznea Ion (…) pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al.1 din Legea nr. 3/2000.

2.3. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Marioara Adrian (…) 
2.4. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Culcea Victor (…) 
2.5. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpata Stoicea Luminiţa-Elena (…) 2.6. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpata Barbu Teodora-Ramona (…) 2.7. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Zamfir Marin-Marius (…) 

3. Secţia de Votare nr.1 Alexandria – unii achitați, alții  condamnați la 2 ani cu suspendare

3.1. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Ulmeanu Iulian (…) pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al. 1 din Legea nr. 3/2000.
3.2. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art. 26 Cod penal anterior rap. la art. 55 al.1 din Legea nr. 3/2000 condamnă inculpatul Bălănescu George-Tiberiu (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.65Cod penal anterior aplică inculpatului Bălănescu George-Tiberiu pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Bălănescu George-Tiberiu pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. (…)

3.3. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art. 26 Cod penal anterior rap. la art. 55 al.1 din Legea nr.3/2000 condamnă inculpatul Ionescu Ion (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului Ionescu Ion pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Ionescu Ion pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani.(…)

4. Secţia de Votare nr.244 Plosca – achitări

4.1. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Curcan Constantin (…) 4.2. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpata Florea Mariana (…) 4.3. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Rusu Dănuţ (…) 4.4. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Ene Vasilică (…) 4.5. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Nedelea Dorinel (…) 4.6. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Mărunţelu Aurel (…) 

5. Secţia de Votare nr.314 Ţigăneşti- achitări si două condamnări cu suspendare
5.1. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Dumitrache Ion (…) 
5.2.În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Poroschianu Marin (…) 
5.3. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Dinu Nicuşor Sorin (…) 
5.4. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpata Mitran Dorina (…) 
5.5. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpata Ciupercă Cristina (…) 
5.6. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art. 26 Cod penal anterior rap. la art. 55 al.1 din Legea nr.3/2000 condamnă inculpatul Pieleanu Ion (…) la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului Pieleanu Ion pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Pieleanu Ion pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman. (…)

5.7. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art. 26 Cod penal anterior rap. la art. 55 al.1 din Legea nr.3/2000 condamnă inculpatul Trifu Nicolae (…) la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului Trifu Nicolae pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a , b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Trifu Nicolae pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman. (…)

6. Secţia de VOTARE NR.112 BRAGADIRU -achitări si condamnări cu suspendare
6.1. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpata Filip Alina-Florina (…) 
6.2. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Barbu Nicuşor (…) 
6.3. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Ferăşteanu Ion-Dorel (…) 
6.4. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art.26 Cod penal anterior rap. la art.55 din Legea nr.3/2000 condamnă inculpatul Vîlcan Tudor-Dorel, (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.65Cod penal anterior aplică inculpatului Vîlcan Tudor-Dorel pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Vîlcan Tudor-Dorel pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a , b Cod penal anterior În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman (…)

6.5. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art.26 Cod penal anterior rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000 condamnă inculpatul Stemate Marin (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului Stemate Marin pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Stemate Marin pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a , b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman. (…)
6.6. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Mitroi Marin pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art.26 Cod penal rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art.254 al.1 Cod penal anterior rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 condamnă inculpatul Mitroi Marin (…) la pedeapsa închisorii de 3 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Mitroi Marin pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman. (…)

6.7.În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art. 255 al.1 Cod penal anterior rap. la art.6 din Legea nr.78/2000 condamnă inculpatul Răboj Daniel (…) la pedeapsa închisorii de 6 luni. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Răboj Daniel pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman. (…)

7.Secţia de votare nr.113 Bragadiru – achitări si condamnări cu suspendare
7.1. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Partocică Costică (…) 
7.2. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Mihai Ion (…) 
7.3. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpata Matei Daniela (…) 
7.4. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Mitroi Vasile (…) 
7.5. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpata Lebejoară Liliana-Carla (…) 
7.6. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art. 26 Cod penal anterior rap. la art.55 din Legea nr.3/2000 condamnă inculpatul Pascu Marian Florin (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului Pascu Marian Florin pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Pascu Marian Florin pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman (…)
7.7. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art. 26 Cod penal anterior rap. la art.55 al.1 din Legea nr. 3/2000 condamnă inculpatul Lungu Petre (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului Lungu Petre pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Lungu Petre pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman (…)

8. Secţia de votare nr.114 Bragadiru
8.1. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpata Sandu Ileana (…) 
8.2. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpata Rizea Olga-Iulia (…) 
8.3. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Peţa Gabriel (…) 
8.4. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Nădrag Ion-Paul (…) 
8.5. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Cristea Tudor (…) 
8.6. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art. 55 alin. 1 din Legea nr. 3/2000 cu aplicarea art.74 al.1 lit.c Cod penal anterior rap. la art.76 al.1 lit.d Cod penal anterior condamnă inculpatul Dude Ilie (…) la pedeapsa închisorii de 1 an şi 4 luni. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Dude Ilie pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.81 Cod penal anterior dispune suspendarea condiţionată a pedepsei de 1 an şi 4 luni închisoare pe un termen de încercare de 3 ani şi 4 luni. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art.83 Cod penal anterior. În baza art.71 al.5 Cod penal anterior executarea pedepselor accesorii se suspendă pe durata termenului de încercare.
8.7. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art. 55 al. 1 din Legea nr. 3/2000 condamnă inculpatul Nistor Marin (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului Nistor Marin pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Nistor Marin pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman.(…) 

​8.8. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art. 55 al. 1 din Legea nr. 3/2000 condamnă inculpata Nistor Angelica-Mariana (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatei Nistor Angelica-Mariana pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatei Nistor Angelica-Mariana pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.242 al.1 Cod penal anterior condamnă aceeaşi inculpată la pedeapsa închisorii de 3 luni. În baza art.33 lit.a, art.34 lit.b, art.35 al.1 Cod penal anterior contopeşte pedepsele aplicate, inculpata Nistor Angelica-Mariana urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare şi 1 an interzicerea exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei rezultante sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatei Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman. 

9. Secţia de votare nr.287 Suraia
9.1. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art.386 Cod procedură penală schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpatului Stan Vili din complicitate la infracţiunea prev. de art.55 al.1 din Legea nr.3/2000 în infracţiunile prevăzute de art.387 al.1 lit.c Cod penal cu referire la art.392 Cod penal şi art.391 al.1 cu referire la art.392 din Codul penal. În baza art.387 al.1 lit.c cu referire la art.392 Cod penal condamnă inculpatul Stan Vili (…) la o pedeapsă de 7 luni închisoare. În baza art. 67 Cod penal interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 66 al.1 lit. a, b Cod penal pe o perioadă de 2 ani. Face aplicarea art.65 raportat la art.66 al.1 lit. a, b Cod penal. În baza art.391 al.1 cu referire la art.392 din Codul penal condamnă inculpatul Stan Vili la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare. În baza art. 67 Cod penal interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 66 al.1 lit. a, b Cod penal pe o perioadă de 2 ani. Face aplicarea art.65 raportat la art.66 alin.1 lit.a, b Cod penal. În baza art.296 al.1 Cod penal condamnă inculpatul Stan Vili la o pedeapsă de 1 lună închisoare. În baza art. 296 al.2 Cod penal condamnă inculpatul Stan Vili la o pedeapsă de 4 luni închisoare. În baza art.38 al.1, art.39 al.1 lit.b Cod penal contopeşte pedepsele şi aplică inculpatului Stan Vili pedeapsa cea mai grea, de 1 an şi 6 luni închisoare la care adaugă un spor de 4 luni. În baza art.45 al.3 Cod penal inculpatul Stan Vili va executa, alături de pedeapsa principală de 1 an şi 10 luni închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 al.1 lit. a şi b Cod penal pe o perioadă de 2 ani. În baza art.45 al.5 Cod penal interzice inculpatului exercitarea drepturilor de art. 66 al.1 lit. a şi b Cod penal ca pedeapsă accesorie.

9.2. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art. 26 Cod penal anterior rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000 condamnă inculpata Cristian Corina (…) la pedeapsa închisorii de 3 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatei Cristian Corina pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 6 ani. Încredinţează supravegherea inculpatei Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…)
9.3. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art.26 Cod penal anterior rap. la art.55 din Legea nr. 3/2000 condamnă inculpata Hanganu Maria (…) la pedeapsa închisorii de 3 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatei Hanganu Maria pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatei Hanganu Maria pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 6 ani. (…)
9.4. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art.26 Cod penal anterior rap. la art.55 din Legea nr. 3/2000 condamnă inculpata Bobocea (fostă Velniţă) Simona (…) la pedeapsa închisorii de 3 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatei Bobocea (fostă Velniţă) Simona pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatei Bobocea (fostă Velniţă) Simona pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 6 ani.(…)
9.5. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art. 26 Cod penal anterior rap. la art.55 din Legea nr. 3/2000 condamnă inculpatul Manole-Mic Florentin (…) la pedeapsa închisorii de 3 ani. În baza art.65Cod penal anterior aplică inculpatului Manole-Mic Florentin pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Manole-Mic Florentin pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 6 ani. (…)
9.6. În aplicarea art. 5 Cod penal: În baza art. 26 Cod penal anterior rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000 condamnă inculpatul Sîngerean Sorin (…) la pedeapsa închisorii de 3 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului Sîngerean Sorin pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Sîngerean Sorin pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 6 ani. (…)
9.7. În aplicarea art. 5 Cod penal: În baza art. 26 Cod penal anterior rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000 condamnă inculpatul Totoliciu Ion (…) la pedeapsa închisorii de 3 ani. În baza art.65Cod penal anterior aplică inculpatului Totoliciu Ion pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Totoliciu Ion pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 6 ani.(…)

10. Secţia de Votare nr.147 Bîlteni
10.1. În baza art.396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpata Zglobiu Anca-Maria (…) pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 26 rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000.
10.2. În baza art.396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpata Bîlteanu Paulina (…) 
10.3. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpata Florescu Teodora (…) 
10.4. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Ilie Marcel (…) 
10.5. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art. 26 rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000 condamnă inculpata Vespe Adriana (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatei Vespe Adriana pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a , b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatei Vespe Adriana pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. (…)
10.6. În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art. 26 rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000 condamnă inculpata Vlăduţ Daniela (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatei Vlăduţ Daniela pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a , b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatei Vlăduţ Daniela pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani.(…)

11. Secţia de votare nr.148 Bîlteni -achitări
11.1. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Filip Constantin (…)   11.2. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Şorop Marian (…) 11.3. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpata Lungu Aurora-Irina (…) 11.4. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpata Săulescu Elena (…) 11.5. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Neşa Nicolae (…)  11.6. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpatul Călăraşu Gheorghe-Daniel (…) . 11.7. În baza art. 396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.c Cod procedură penală achită inculpata Cocoranu Maria (…) 

In partea a doua a dispozitivului instanței sunt anulate toate rezultatele votului de la secțiile de votare din dosar. Din cauza spatiului, nu le putem reda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă