19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Liviu Dragnea, inculpat în dosarul Bombonicăi. Ce a spus la ieșirea...

UPDATE. Liviu Dragnea, inculpat în dosarul Bombonicăi. Ce a spus la ieșirea de la audieri

Șeful PSD LIviu Dragnea a fost chemat, luni dimineață, la sediul DNA, unde este audiat în dosarul în care este anchetată fosta sa soție Bombonica Prodana (Dragnea).

UPDATE. Liviu Dragnea a spus, la ieșirea de la audieri că s-a pus în mișcare acțiunea penală, în cazul său. De acum înainte șeful PSD are calitatea de inculpat. Dragnea spune că această decizie a fost luată de procurori imediat după alegeri și spune că a rămas tot cu infracţiunea de instigare la abuz în serviciu.

“Am fost astăzi pentru că chiar luni, pe 6 iunie, s-a pus în mişcare acţiunea penală. Bineînţeles că e o simplă coincidenţă, nu are absolut niciun fel de legătură cu alegerile locale şi rezultatul alegerilor. Singura mea durere, supărare este că mama copiilor mei este târâtă în acest dosar”, a spus liderul social-democraților.

Dragnea a mai spus că din punctul său de vedere el nu are nicio legătură cu acest dosar și că există toate șansele să fie liber până la alegeri.

Întrebat de jurnaliști dacă îi urează ceva lui Klaus Iohannis, Dragnea a spus că nu. 

Se pare că citarea lui Liviu Dragnea ar avea legătură cu o posibilă schimbare a încadrării juridice.

Citește și: Liviu Dragnea, urmărit penal și în dosarul „Bombonica“

 Pe 1 aprilie, fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a fost audiată la DNA în dosarul în care e urmărită penal pentru abuz în serviciu. Procurorii spun că ea a permis, pe vremea când era șef serviciu la Protecția Copilului, că două subalterne să fie plătite deși nu veneau la serviciu. 

Potrivit DNA, în acest dosar Liviu Dragnea este cercetat pentru  instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru șine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și instigare la fals intelectual, în formă continuată. 

Citește și: Dragnea dezvăluie de ce a divorțat de Bombonica

El ar fi comis infracțiunile în perioada cand era președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a PSD.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie 2006-decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpată Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistentă Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții. 

Citește și: UPDATE. Robert Negoiță, audiat la DNA în dosarul fostei soții a lui Liviu Dragnea. Ce l-au întrebat procurorii

 În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă. 

 Această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei precum și operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare. 

Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, este urmărită penal de procurorii anticorupţie în acelaşi dosar, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Fapta ar fi fost comisă în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.
 

Știre în curs de actualizare.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă