16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFestivalul de film din Elveția: două premii pentru regizorul Radu Jude

Festivalul de film din Elveția: două premii pentru regizorul Radu Jude

Regizorul Radu Jude a fost distins şi cu trofeul ”Don Quijote”, acordat de Federaţia Internaţională a Societăţilor de Film (International Federation of Film Societies – FICC), pentru pelicula ”Inimi cicatrizate”, după ce a primit, sâmbătă, premiul special al juriului în cadrul Festivalului de Film de la Locarno.

Pelicula ”Inimi cicatrizate”, al patrulea lungmetraj semat de Radu Jude, a câştigat, sâmbătă, premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, care a avut loc în perioada 3 – 13 august, potrivit news.ro.

”Radu Jude castiga un al doilea premiu la Festivalul de Film de la Locarno”, a fost anunţul publicat pe pagina oficială de Facebook a filmului.

Premiul ”Don Quijote” este acordat de Federaţie în diverse festivaluri. La fiecare festival, juriul FICC este format din activişti ai societăţilor cinematografice din orice ţară, selectaţi dintre nominalizările federaţiilor naţionale ale societăţilor de film.

Premiul constă într-o plachetă şi o diplomă şi promovarea peliculei respective în toată lumea, cu ajutorul societăţilor de film.

Radu Jude semnează scenariul şi regia peliculei. Acţiunea din”Inimi cicatrizate” are loc în anul 1937, când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuţ, Şerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin şi Adina Cristescu.

Cele mai citite

România încă are nevoie de militari profesioniști. Recrutarea continuă

Ministerul Apărării Naționale (MApN) își continuă eforturile de recrutare a tinerilor pentru posturile de soldați și gradați profesioniști. În cadrul seriei a doua a...

Românii fac show în Turcia! Drăguș a marcat două goluri pentru Gaziantep

Internaționalul român Denis Drăguș a reușit o „dubla”, iar Alexandru Maxim a oferit nu mai puțin de trei pase decisive în victoria categorică obținută...

Prognoza meteo pe regiuni. Vremea se va încălzi în următoarele două săptămâni

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă în intervalul 13 - 26 mai. Astfel, în următoarele două săptămâni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă