15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE: Șeful CJ Brașov, Aristotel Căncescu și administratorul public, Radu Ispas,...

VIDEO. UPDATE: Șeful CJ Brașov, Aristotel Căncescu și administratorul public, Radu Ispas, REȚINUȚI de DNA. Şi vicepreşedintele CJ Braşov a fost adus la audieri. Ancheta îl vizează şi pe deputatul PC Ion Diniță

UPDATE 12.10 (marți): Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov Mihai Pascu a declarat, marţi, că procurorii DNA vizează, în dosarul în care a fost reținut Aristotel Căncescu, contracte încheiate de CJ cu firmele de construcții Gotic şi Ramb Sistem, precum și o licitație aflată în derulare pentru Spitalul Județean.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov Mihai Pascu (PC), care luni a fost audiat timp de aproape nouă ore la DNA Brașov, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că procurorii au considerat că este nevinovat, astfel că nu a fost începută urmărirea penală împotriva sa, transmite Mediafax.

”În urma audierilor s-a considerat că nu sunt vinovat, nu s-a început urmărire penală în ceea ce mă priveşte, prin urmare sunt astăzi aici şi am avut prima întâlnire cu consilierii judeţeni“, a spus vicepreşedintele CJ Braşov.

El a precizat că în mandatul de percheziţie se face referire la contracte ale CJ Braşov cu firmele Gotic SA şi Ramb Sistem, ambele în domeniul construcţiilor, dar şi la o licitaţie care se află în derulare pentru Spitalul Judeţean de Urgență.

UPDATE 22.32 Vicepreședintele PC; al CJ, Mihai Pascu, urmărit penal. El e a iesit de la audieri și a plecat acasă, informează surse judiciare citate de B1TV.

UPDATE 21.50 CJ Brașov ar fi decontat firmei deputatului Diniță sume importante. Contractele erau pentru deszăpeziri, drumuri și alte lucrări ce nu erau realizate, arată surse judiciare citate de B1Tv. 

UPDATE 20.21 O altă persoană a fost reținută în dosarul Căncescu. Este vorba despre administratorul public din Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, Radu Ispas.

Citește și: Conexiunile penale ale baronului Căncescu

UPDATE 19.08. Aristotel Căncescu, șeful CJ Brașov, a fost reținut de DNA, după aproximativ șase ore de audieri.. ICCJ va judeca, marți, propunerea de arestare preventivă în acest caz. Preşedintele CJ Braşov a ieşit din sediul DNA însoţit de către doi procurori şi a fost urcat într-o maşină, urmând să fie dus în arestul IPJ Braşov. Căncescu ar fi fost acuzat de abuz în serviciu.

UPDATE 17:13  Senatorul Cristian Grapă, purtătoryl de cuvânt al PNL Brașov, a declarat că ancheta DNA care vizează pe Aristotel Căncescu nu este o coincidență în plină campanie electorală, este vorba despre o acțiune politică a PSD, care face tot posibilul să atragă voturi pentru Victor Ponta, informează Mediafax.

UPDATE 14:08  Mihai Pascu, vicepreședintele CJ Brașov, a fost adus și el la audieri la DNA Brașov, luni la ora 14. Pascu a declarat că pe numele său a existat mandat de aducere şi că ancheta procurorilor vizează două contracte încheiate de CJ în 2008 și 2009, înainte ca el să fie numit vicepreședinte al instituției, scrie Mediafax.

UPDATE 13:19  La intrarea în instituție, Căncescu a spus că acțiunea procurorilor are substrat politic. ”Mi se pare ciudat să fiu vizat acum, în plină campanie electorală, în legătură cu un raport al Curții de Conturi de acum doi ani”, a afirmat Căncescu, fără a face alte comentarii.

UPDATE 13:11  Aristotel Căncescu, președintele Consiliului Județean  Brașov, suspectat de fapte de corupție, a fost adus de anchetatori la sediul DNA Brașov, în urma pechezițiilor făcute de procurori la locuința acestuia, dar și la sediul CJ, informează Mediafax. Perchezițiile procurorilor la vila acestuia de pe strada Stâncii din Brașov au durat aproximativ cinci ore.

UPDATE 10:50  Președintele Consiliului Județean (CJ) Brașov, Aristotel Căncescu, vizat de ancheta DNA privind fapte de corupție, are în conturi 605.000 de euro şi aproape 4,5 milioane de dolari, potrivit ultimei sale declarații de avere, scrie Mediafax.

Conform ultimei sale declaraţii de avere din iunie 2013, Aristotel Căncescu deţine în municipiul Braşov un teren intravilan de 2.500 de metri pătraţi, cumpărat în 2006 şi două case, de 360 metri pătraţi şi 70 metri pătraţi, prima construită în 2000 şi cealaltă moştenită în 2013.

Preşedintele CJ Braşov are un depozit bancar de peste 605.000 de euro şi alte trei în valoare totală de aproape 4,5 milioane de dolari. Cele patru depozite au fost deschise începând din anul 2006, într-unul dintre acestea fiind suma cea mai mare – 3.988.792 de dolari.

În anul fiscal anterior declaraţiei de avere, Căncescu a obţinut, ca preşedinte al CJ Braşov, 50.564 de lei, iar soţia sa, angajată la o firmă din Săcele, a avut venituri de 13.320 de lei.

Conform declaraţiei de interese din 2013, Căncescu este acţionar unic la SC Canaris SRL. Această firmă are activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziuneși. De altfel, Aristotel Căncescu deține, prin această firmă, trustul de presă Mix.

El este preşedintele Fundaţiei de Prietenie Româno-Daneze AOF România şi al filialei Braşov a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, precum şi membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa, în aprilie 2013, că Aristotel Căncescu este în incompatibilitate din 29 mai 2009, deţinând simultan funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov şi calitatea de acţionar la SC Apă Canal Sibiu.

UPDATE 10:40  Una dintre firmele vizate de ancheta DNA pentru contracte de achitiții publice atribuite ilegal de Consiliul Județean Brașov este SC Gotic SRL, aparținând deputatului PC Ion Diniță și care are o serie de contracte cu CJ Brașov și cu primării din județ, afirmă surse judiciare.

Surse judiciare au declarat că ancheta procurorilor DNA vizează contracte de achiziții publice atribuite ilegal de către Consiliul Județean, una dintre firmele beneficiare fiind SC Gotic SRL. SC Gotic SRL îi are printre acționari pe deputatul PC Ion Diniță, lider al filialei județene Brașov a PC. SC Gotic SA Brașov, înființată în anul 1994, are ca obiect de activitate construcții civile, lucrări de drumuri, rețele de apă și canalizare, precum și închirieri de utilaje. www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/1b2af1306deac7cecd88b2caa530d113/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

UPDATE 08:55  Procurorii DNA au sigilat, luni dimineață, biroul președintelui Consiliului Județean (CJ) Brașov, Aristotel Căncescu, care nu ajuns încă la sediul instituției, iar la ora transmiterii acestei știri fac percheziții în biroului vicepreședintelui CJ Mihai Pascu.

”La ora 8.20, când am ajuns eu, colegele mele erau pe hol , iar biroul președintelui CJ era sigilat. Deocamdată nu am putut intra acolo. Acum procurorii sunt în biroul vicepreședintelui Consiliului Județean Mihai Pascu”, a declarat Mihaela Ticomban, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Brașov.

Ea a precizat că până la ora transmiterii acestei știri Aristotel Căncescu nu ajunsese la sediul Consiliului Județean.

Sediul Consiliului Județean Brașov și locuințele preşedintelui şi vicepreşedintelui CJ sunt percheziționate luni dimineața de procurorii DNA, într-un dosar în care sunt vizaţi mai mulţi funcţionari, pentru fapte de corupţie, anunță Mediafax.

Conform surselor citate, procurorii anticorupţie ridică mai multe documente de la Consiliul Judeţean Braşov şi de la locuinţele preşedintelui CJ, Artistotel Căncescu (PNL), şi vicepreşedintelui Mihai Pascu.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că percheziţiile au loc la 15 adrese din municipiul Brașov și din localități învecinate, din care două la instituții publice de interes local, trei la sediile unor societăți comerciale și zece la locuințele unor persoane fizice.

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție", a precizat DNA.

Potrivit surselor judiciare, percheziţiile vizează posibile fapte de corupţie, care ar fi fost comise de funcţionari din Consiliul Judeţean şi de oameni de afaceri locali.

Sursele citate au precizat că în atenţia anchetatorilor sunt mai multe firme cu care CJ Braşov ar fi încheiat contracte de achiziţii publice.

La finalul percheziţiilor vor fi duse la audieri mai multe persoane, suspecţi şi martori în această cauză.
Acţiunea procurorilor DNA este sprijinită de Serviciul Român de Informații și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei, mai scrie Mediafax.

Aristotel Căncescu este preşedintele al CJ Braşov din 2000, fiind la al patrulea mandat. El este liderul PNL Braşov, iar în legislaturile 1992-1996 şi 1996-2000 a fost senator.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/52371d6d0bb451c2fc73ace7fb2654a0/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Explicația echipei lui Nicușor Dan, după ce RL a arătat că primarul ascunde problemele din Centrul Istoric, în clipurile sale electorale

După ce ROMÂNIA LIBERĂ a arătat cum primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, își filmează clipuri electorale inclusiv în Centrul Istoric al Bucureștiului, eliminând...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă