6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialLoteria Română, preluată de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc

Loteria Română, preluată de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc

Loteria Română va fi preluată de Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptată, miercuri, de Guvern. Astfel, se va crea o singură structură specializată, care să gestioneze unitar și concurențial monopolul statului în domeniul jocurilor de noroc, informează Mediafax. 

“Printr-o Ordonanță de Urgență adoptată miercuri, Guvernul a stabilit o serie de măsuri care vor permite o mai bună administrare a domeniului jocurilor de noroc și o aliniere la recomandările UE și la practicile internaționale aplicabile pieței specifice. Astfel, prin măsurile cuprinse în acest act normativ, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc va deveni autoritate cu un grad de independență ridicat de reglementare și coordonator unic al jocurilor de noroc din România, fapt ce va permite armonizarea legislației naționale cu recomandările, legislația și practica europeană în acest domeniu”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Potrivit aceleaşi surse, Ordonanța stabilește competența Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc de a administra monopolul de stat din domeniul jocurilor de noroc. În acest sens, Oficiul va prelua în coordonare Compania Națională Loteria Română SA.

“Modificările operate prin actul normativ adoptat miercuri vor permite o administrare transparentă a Companiei Naționale Loteria Română SA, conform principiilor pieței concurențiale, o mai bună previzionare și colectare a taxelor datorate bugetului de stat, prin folosirea conformă a dreptului de exclusivitate al statului în domeniul jocurilor de noroc”, se mai arată în comunicatul Executivului.

Pentru o perioadă tranzitorie de maximum patru ani de la intrarea în vigoare a actului normativ adoptat miercuri va exista posibilitatea gestionării exclusivității în domeniul jocurilor de noroc exploatate de C.N. Loteria Română S.A. de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, autoritate de specialitate, în domeniul jocurilor de noroc.

De asemenea, Loteria Română se va reorganiza conform principiilor de guvernanță corporativă, sens în care se va institui într-o perioadă de doi ani, după evaluarea și analizarea activității companiei, o conducere corporativă de tip dualist, recrutată conform prevederilor legale în vigoare (OUG nr. 109/2011), cu stabilirea unor criterii de performanță și alegerea celor mai bune soluții pentru exploatarea exclusivității de care dispune, precum a și celorlalte produse și servicii existente în piața concurențială, se mai precizează în comunicatul de presă.

Măsurile prevăzute în Ordonanța de Urgență vor permite o eficientizare a activității și vor genera o creștere a veniturilor la bugetul de stat, mai susţine Guvernul.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă