13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Schimb de replici între Ponta şi Lucian Isar, pe tema audierii...

UPDATE: Schimb de replici între Ponta şi Lucian Isar, pe tema audierii fostului ministru la DNA

UPDATE 12.20:  Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că fostul premier Victor Ponta nu i-a arătat nicio informare în legătură cu Lucian Isar. Mai mult, el a precizat că fostul ministru a fost înlocuit pentru că Victor Ponta “nu l-a agreat”, potrivit Agerpres.

“Îmi amintesc foarte bine că domnul Ponta nu a avut (…) o bună colaborare cu domnia sa, nu l-a agreat. Nu ştiu care sunt motivele. A insistat pentru schimbare. Este adevărat că, la un moment dat, a formulat asemenea acuzaţii, mi-a spus mie că asta consideră domnia sa că s-a întâmplat. Nu mi-a dat niciun indiciu, nu mi-a spus, cu atât mai puţin nu mi-a arătat că este vorba de vreo informare din partea unei instituţii a statului. Pur şi simplu, acuzaţii”, a explicat senatorul PNL. 

El a adăugat că, la acea dată, i-a spus lui Victor Ponta că fără dovezi temeinice acuzaţiile nu pot fi luate în serios. 

“Eu nu am dat crezare acestor acuzaţii. I-am şi spus atunci că, în general, astfel de acuzaţii în lipsa unor dovezi temeinice nu pot fi luate în serios, dar, una peste alta, pentru că era clar că nu pot colabora (…) am procedat la înlocuirea domnului Isar din motive politice care ţineau de menţinerea alianţei şi de bunul mers al Guvernului, pentru că trebuia să existe o relaţie normală cel puţin între prim-ministru şi membrii Cabinetului, indiferent că ei proveneau de la PNL. Asta este ce ştiu eu. Restul, evident, domnul Ponta dacă are sau a avut elemente concrete poate spune. Eu nu am crezut atunci, cum nu cred nici acum şi nu cred până la proba contrarie în legătură cu nimeni”, a spus liderul PNL. 

UPDATE 11.50: Economistul şi fostul ministru delegat pentru relaţia cu mediul de afaceri, Lucian Isar, a declarat, miercuri, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), că fostul premier Victor Ponta trebuie lăsat să îşi dezvolte acuzaţiile pe care le-a lansat la adresa lui, potrivit Agerpres.

Întrebat de jurnalişti despre afirmaţiile lui Victor Ponta, care a scris pe Facebook că în timpul mandatului a fost informat o singură dată despre o tentativă de corupţie din partea unui ministru, nominalizându-l pe Lucian Isar, fostul ministru delegat a replicat: “Lăsaţi-l să dezvolte”. 

UPATE 11.27: Fostul premier Victor Ponta a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, despre audierea fostului ministru Lucian Isar, la sediul DNA.

 “Nu cunosc în mod evident motivele chemării de azi la DNA / pot însă să spun că în aproape 4 ani de Prim Ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituțiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupție din partea unui ministru-Lucian Isar ( care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România)! Atunci i-am spus imediat și lui Crin Antonescu de situație și a înțeles-în câteva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu / probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat și DNA . Din păcate există și astfel de oameni”, a scris Victor Ponta.

 

—–

Economistul Lucian Isar, fost ministru în Guvernul Victor Ponta, și soțul Alinei Gorghiu, este audiat, miercuri dimineață, la Direcția Națională Anticorupție (DNA). El a fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri. 

El este audiat în calitate de martor,într-un dosar de corupție. 

 

 

 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă