8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialLudovic Orban, trimis în judecată pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii...

Ludovic Orban, trimis în judecată pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite

Ludovic Orban a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite. Măsura a fost luată, cu deputattul aflat sub control judiciar. 

Conform anchetatorilor, la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Municipiului Bucureşti.

Citește și: Surse: Ludovic Orban, denunțat la DNA de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu

” La data de 20.03.2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, aşadar nu în vreo modalitate legală, precum şi cu depăşirea plafonului stabilit prin Legea finanţării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului.  Acesta  a mai precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni”, transmite DNA.

Citește și: Ludovic Orban i-a cerut unui om de afaceri 50.000 euro cash pentru Sorin Oancea, acționar la B1TV, și Cozmin Gușă, acționar la Realitatea TV. Reacția liberalului

 Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere Ludovic Orban o deţine în cadrul partidului politic şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes pentru afacerile controlate de omul de afaceri.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză, respectiv cea a controlului judiciar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă