16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialLuxul în rate, din Târgu-Jiu. Primăria oraşului a cumpărat un brad de...

Luxul în rate, din Târgu-Jiu. Primăria oraşului a cumpărat un brad de 90.000 de euro, cu sistem de sonorizare. Inspectorii Curţii de Conturi au decis verificarea achiziţiei

La Târgu-Jiu, iarna aceasta, se poartă luxul exorbitant, în materie de ornamente specifice sărbătorilor de iarnă. În municipiu se va aprinde cel mai scump brad de Crăciun din ţară. Autorităţile locale au plătit 90.000 de euro, în rate, fără TVA, pe bradul care va fi amplasat în centrul oraşului.

Până în 2016, în Târgu-Jiu, autorităţile locale foloseau un brad artificial cu o înălţime de 15 metri. Acest ornament a fost oferit gratuit de o firmă de instalaţii electrice din ţară, însă, primăria a considerat că s-a demodat şi l-au scos din uz.

Noul bradul are o înălţime de 22 de metri, un diametru de 9 metri, este confecţionat din structură metalică şi împodobit cu 81.000 de leduri. Are, de asemenea, și un sistem de sonorizare. Suma a fost plătită în rate lunare, din decembrie 2015 până în noiembrie 2016, însă, în preț mai sunt incluse și câteva arcade luminoase care vor fi amplasate în patru intersecții din centrul orașului.

Reprezentanții Primăriei își pun speranța că vor folosi acest brad în următorii 12 ani. Bradul de 90.000 de euro nu i-a bucurat pe localnici, aceştia fiind nemulţumiţi de faptul că s-a cheltuit această sumă pe un ornament de Crăciun, când, în oraş, mai există cartiere în care oamenii se încălzesc cu lemne, pentru că nu există gaze şi nu au canalizare.

Consilierul local, Eduard Berca a anunțat că toate cheltuielile pe care le-a făcut primăria Târgu-Jiu pentru bradul din centrul orașului și celelalte instalații de Crăciun sunt verificate. Controlul este făcut de Curtea de Conturi la dispoziţia ANAF și de Direcția Finanțelor Publice. Primăria Târgu-Jiu a cheltuit pe bradul de Crăciun 400.000 de lei, scrie igj.ro.

Liderul liberalilor, Alina Gorghiu a scris pe pagina sa de Facebook că achiziţia făcută din banii publici a fost făcută de primăria PSD.

“Brad de Crăciun. Preț 90 000 euro. Contractant: Primăria PSD a orașului Tg Jiu. Plătitor: contribuabilii. Morala: Așa cred pesediștii în România. Îndrăznesc sa creadă doar în banii ei publici”, scrie Alina Gorghiu.

Informaţia a apărut în spaţiul public, pe pagina de Facebook a clujeanului Doru Şupeală, unde, acesta a publicat documentul prin care achizişia a fost făcută.

“Statul Român: 90.000 de euro un brad, fără TVA. Legal, nu ai ce le face. Înmulțiți cu peste 4000 de administrații locale și veți înțelege dimensiunea jafului național executat cu acte în bună regulă”, scrie Doru Șupeală pe Facebook. 

 

Cele mai citite

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

FCSB serbează titlul de campioană: “Made in ciobanii”

Ilustrație: Marian Avramescu Campioana Italiei la fotbal, Inter Milano, a lansat un trend, după ce au sărbătorit victoria finală în Serie A printr-un dans...

Prăpăd în rândul antreprenorilor. A crescut cu 40% numărul firmelor radiate

Un număr de 25.292 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele trei luni din 2024, cu 40,53% mai multe comparativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă