17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMacovei: Ponta să dea explicații despre legătura sa cu faptele de corupție...

Macovei: Ponta să dea explicații despre legătura sa cu faptele de corupție ale lui Duicu și să-l demită pe Cazanciuc

Fost ministru al Justiției, europarlamentarul Monica Macovei afirmă, într-o postare pe blog, că premierul Victor Ponta ar trebui să dea explicații cu privire la legătura sa cu faptele de corupție pentru care a fost trimis în judecată baronul de Mehedinți Adrian Duicu și să-l demită pe actualul ministru al Justiției, acuzat că a mințit în legătură cu propunerea la DNA a soției lui Ștefan Ponea, trimis la rândul său în judecată în același dosar.

„Dacă Ponta a adus corupția în biroul de prim-ministru, trebuie să știm. Dacă ministrul Cazanciuc a acceptat să infiltreze DNA cu oameni manipulați de baronul Duicu, trebuie să știm”, scrie Monica Macovei.

„Dovezile din spațiul public despre întâlnirea de la restaurant a lui Victor Ponta cu baronul PSD Duicu, trimis în judecată pentru fapte de corupție, și informațiile din rechizitoriu privind întânirea din cabinetul de prim-ministru necesită explicații, pentru ca românii să afle adevărul. Detalii aici și aici.

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, nu mai poate fi păstrat în Guvern, pentru că a mințit, negând în repetate rânduri, inclusiv în adrese oficiale scrise, că ar fi propus-o pe Elisabeta Ponea, protejata lui Duicu, într-o funcție de conducere în DNA. Detalii aici și aici”, mai spune eurodeputata.

„Robert Cazanciuc trebuie demis pentru că un ministru al Justiției care minte este lipsit de încredere publică, nu mai poate fi un garant al legalității actelor Guvernului și afectează imaginea sistemului judiciar.

Ponta și Cazanciuc au de clarificat legăturile periculoase cu faptele de corupție pentru care baronul Duicu a fost trimis în judecată. Pentru asta trebuie să dea explicații opiniei publice și justiției.

Justiția nu poate fi afacerea familiei Ponta și nici a baronilor, indiferent de partid. Justiția trebuie să fie în serviciul dreptății și al României și nu trebuie să fie cotropită de jocuri și influențe politice”, încheie Monica Macovei.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă