11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMădălin Voicu a scăpat de cauțiunea de 500.000 de lei

Mădălin Voicu a scăpat de cauțiunea de 500.000 de lei

Deputatul Mădălin Voicu a scăpat, miercuri, de cauțiunea de 500.000 de lei și de măsura controlului judiciar, instituite de procurorii Anticorpuție, în dosarul de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, după ce marți a contestat în instanță decizia, informează Agerpres.

Decizia este definitivă.

Pocurorii DNA au dispus, în 18 februarie, luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune faţă de deputatul Mădălin Voicu, după ce Camera Deputaţilor a respins cererea de reţinere şi arestare preventivă a acestuia. Tot atunci, Mădălin Voicu a fost anunţat că are la dispoziţie 10 zile pentru a depune o cauţiune de 500.000 lei. 

Deputatul PSD Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, toate în formă continuată. Deputatul Nicolae Păun, cercetat în același dosar, i-a cerut ajutorul deputatului Voicu pentru a-i deschide uși la Ministerul Finanțelor ( la ministrul Teodorovici) și la ANAF (la Gelu Diaconu, șef ANAF, și la adjunctul acestuia, Mihai Vătășescu) ca să se oprească punerea în aplicare a plății impozitelor pe venit și a contribuțiilor la asigurările de sănătate pe salariile și alocațiile care, pe hârtie, ar fi fost plătite unor romi defavorizați. Gelu Diaconu și Mihai Vătășoiu sunt urmăriți penal pentru că au dat două decizii de suspendare a taxelor și impozitelor datorate statului de romii lui Păun.

 Banii delapidați – circa 27 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 6.000.000 de euro – proveneau în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile și din cofinanțarea asigurată de la bugetul de stat, bani destinați pentru două proiecte derulate de Asociația Partida Romilor Pro-Europa, unde președinte este Nicolae Păun. Cele două proiecte urmau să-i ajute pe romii defavorizați să-și găsească locuri de muncă sau să-și deschidă o afacere.

Procurorii dețin probe potrivit cărora proiectele s-au derulat mai mult în acte, banii ajungând la un grup restrâns, între care la Mădălin Voicu, la soția acestuia, Carmen, Nicolae Păun și la apropiații acestuia.

 

 

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă