21 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialMădălina Manole a băut 400 ml de Furadan. A murit în câteva...

Mădălina Manole a băut 400 ml de Furadan. A murit în câteva minute

Se ştie cauza precisă a decesului Mădălinei Manole: artista a înghiţit nu mai puţin de 400 de mililitri de pesticid Furadan, potrivit Institutului Naţional de Medicină Legală. Substanţa este foarte toxică, iar un mililitru ar fi fost suficient să provoace decesul.

”Moartea a survenit foarte repede, în câteva minute. Este o otravă foarte puternică. La doza asta este foarte greu să îţi imaginezi că putea fi salvată”, a precizat Dan Dermengiu, director al IML.
Nu se ştie deocamdată dacă substanţa toxică a fost diluată înainte de a fi băută sau dacă a fost combinată cu alte substanţe.

Autopsia realizată de IML mai indică faptul că interpreta nu suferea de nicio boală cronică şi că avea o greutate corporală normală.

Importul şi comercializarea Furadanului sunt interzise în România încă din noiembrie 2008. Motivul: gradul ridicat de toxicitate, potrivit Realitatea.net.

Pesticidul era produs de o firmă americană şi folosit în agricultură pentru tratamentul seminţei de porumb contra dăunătorilor, dar era omologat şi pentru sfecla de zahăr, in, usturoi şi floarea-soarelui.

Au avut loc însă nenumărate accidente, ca atare firma a renunţat la producerea acestuia. Furadanul este atât de otrăvitor, încât un singur miligram din aceast produs poate fi fatal unui om matur. Ingerată, substanţa blochează o enzimă vitală – colinesteraza. Se blochează astfel întreg sistemul nervos, decesul survenind în câteva minute.

În aceste condiţii, procurorii vor trebui să stabilească şi de unde a provenea substanţa care a provocat moartea artistei. Potrivit primelor cercetări, substanţa fusese obţinută de Mădălina Manole de la o admiraroare cu câteva zile în urmă. Femeia în caută a fost deja audiată de procurorii de la Parchetul General.

Toxicologii caută urme de sibutramină

Reprezentaţii IML vor face o analiză toxicologică amănunţită pentru a vedea dacă, pe lângă Furadan, în corpul cântăreţei mai există şi alte substanţe toxice sau medicamentoase. Testele ar urma să dureeze câteva săptămâni.

Surse judiciare au declarat pentru RL că vor fi căutate în corpul cântăreţei urme de sibutramină, substanţă conţinută de pastilele pe care vedeta le lua pentru slăbit. Aceasta poate determina, ca efect secundar, stări depresive acute, fiind contraindicată celor care au probleme nervoase sau gânduri suicidare.

Cât despre Furadan, acesta nu poate fi comercializat, din cauza gradului mare de toxicitate. Cu toate acestea, pesticidul se găseşte în cele mai multe gospodării de la ţară. Potrivit Realtitatea TV, persoana de la care Mădălina Manole a procurat Furadanul a fost audiată de procurorii cazului.

Va fi înmormântată în afara bisericii

Mădălina Manole va fi înmormântată, vineri, la Cimitirul Bolovani din Ploieşti, ceremonia fiind programată să înceapă la ora 13.

Deşi soţul Mădălinei Manole, Mircea Petru, ar fi dorit o slujbă religioasă obişnuită pentru înmormântarea artistei, Biserica s-a opus. Astfel, ceremonia va fi oficiată de un singur preot şi va avea loc în afara clădirii bisericii, în condiţiile în care BOR “condamnă sinuciderea şi nu admite pentru sinucigaşi oficierea obişnuitei slujbe de înmormântare”.

Cele mai citite

Alocațiile nu vor fi plătite înainte de Paște

Pentru luna mai, alocațiile vor fi virate pe 8 mai și nu înainte așa cum se întâmplă cu plata pensiilor, potrivit unei comunicări făcute...

Mesaje haioase de 1 Mai. O selecție de urări de Ziua Muncii

Ziua Muncii sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește în fiecare an în țara noastră. În această zi, mulți sunt liberi, însă sunt și persoane...

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă