11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialMAE: Baraje ale transportatorilor rutieri belgieni pe mai multe artere din regiunea...

MAE: Baraje ale transportatorilor rutieri belgieni pe mai multe artere din regiunea valonă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să se deplaseze în Belgia că transportatorii belgieni au instalat baraje filtrante pe mai multe artere importante din regiunea valonă, încercând să împiedice intrarea camioanelor străine în această ţară. 

Potrivit unui comunicat al MAE, în urma introducerii, la 1 aprilie, a taxei "pe kilometru" pentru transportatorii rutieri – camioane de peste 3,5 tone – şi a disfuncţionalităţii sistemului electronic de înregistrare, transportatorii belgieni au instalat baraje filtrante pe mai multe artere importante din regiunea valonă, în special în apropierea frontierelor. 
Sursa citată arată că transportatorii rutieri belgieni şi-au exprimat intenţia să blocheze şoselele "până la desfiinţarea taxei". 
Luni dimineaţa se înregistrau baraje pe opt şosele, respectiv E411 – la Spontin şi Habay; E429 – la Froyennes, Marquain, Lessines, blocaj total la punctul de frontieră Lamain; N4 – la Bastogne; N87 – la Etalle, zona Truck-Center; N40 – la Habay; N4 – Cinney; N63 – la Baillonville şi N5 – la Philippeville. 
MAE recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale. 

Cele mai citite

Autorități slovace: Atacul asupra lui Robert Fico este un asasinat motivat politic

Atacul comis miercuri împotriva premierului Robert Fico a fost calificat de autorităţile de la Bratislava drept un asasinat motivat politic, conform TASR, potrivit agerpres.ro. Atacul...

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...

Alianța Dreapta Unită – hoțul de voturi liberale

Oricât ar încerca să pară altceva, USR e un partid toxic pentru România. Fără ideologie și fără doctrină, e o mișcare care se poziționează...
Ultima oră
Pe aceeași temă