8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMAE: Românca dată dispărută în Franța a revenit în ţară

MAE: Românca dată dispărută în Franța a revenit în ţară

Ministerul de Externe precizează, miercuri, că românca a cărei dispariţie a fost semnalată în Franţa a revenit miercuri în România, în urma demersurilor efectuate de către Ambasada României în Belgia, ţară în care femeia a fost localizată, potrivit Mediafax.

"Referitor la situaţia persoanei de cetăţenie română, în urma demersurilor efectuate de către Ambasada României la Bruxelles în scopul repatrierii acesteia, procedurile interne au fost finalizate, aceasta revenind în ţară în cursul acestei zile. În prezent, aceasta se află în grija autorităţilor competente din România", se arată într-un comunicat MAE, remis Mediafax.

Femeia de cetăţenie română a fost semnalată ca fiind dispărută pe teritoriul Franţei, absenţa ei fiind raportată de pasagerii feribotului alături de care se îmbarcase pentru a traversa Canalul Mânecii dinspre Marea Britanie înspre Franţa, în noaptea de luni spre marţi.

Ca urmare a acestei situaţii, Ministerul român al Afacerilor Externe a intervenit de urgenţă prin alertarea autorităţilor competente şi transmiterea de instrucţiuni clare către ambasadele în competenţa cărora s-a aflat sesizarea, în vederea identificării unor soluţii de localizare a persoanei dispărute. În operaţiunile ample de căutare au fost implicate toate resursele umane aflate la dispoziţia reţelei consulare din cadrul Ambasadei României la Paris şi Ambadei României la Bruxelles, inclusiv la nivelul ataşaţilor de interne din cadrul misiunilor diplomatice, informează MAE.

Ca urmare a alertării Ambasadelor României la Paris şi Bruxelles, femeia a fost identificată şi localizată, marţi, pe teritoriul Belgiei.

Ministerul Afacerilor Externe precizează faptul că, pe tot parcursul nopţii de marţi spre miercuri, femeia a beneficiat de asistenţa personalului specializat din cadrul Ambasadei României la Bruxelles, fiindu-i asigurată hrana necesară şi condiţiile de odihnă.

Ministerul Afacerilor Externe le reaminteşte cetăţenilor români de existenţa aplicaţiei "Călătoreşte în siguranţă", care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smart phone şi tabletă, în cadrul căreia sunt prezentate în detaliu, condiţiile de călătorie sau de muncă în străinătate pentru cetăţenii români.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă