6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMAE: Stările de conflict din regiunea Mării Negre au un impact negativ...

MAE: Stările de conflict din regiunea Mării Negre au un impact negativ asupra activităţii OCEMN

Stările de conflict care afectează regiunea Mării Negre nu pot fi ignorate pentru că au un impact negativ asupra activităţii Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre, chiar dacă aceasta are un caracter economic, a declarat, vineri, la Soci, secretarul de stat Alexandru Victor Micula, la reuniunea Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre OCEMN. 

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Afacerilor Externe, Micula a reafirmat angajamentul Bucureştiului pentru cooperarea economică la Marea Neagră şi contribuţia adusă de România la activităţile organizaţiei. 

“Demnitarul român a subliniat importanţa consolidării cooperării OCEMN – UE de o manieră pragmatică şi flexibilă şi a identificării unor proiecte în arii comune de interes OCEMN-UE, pentru a conferi substanţă interacţiunii cu UE. A menţionat că interacţiunea cu UE este benefică pentru statele membre, OCEMN putând utiliza oportunităţile oferite de politicile, iniţiativele şi instrumentele dezvoltate de UE pentru regiunea Mării Negre”, precizează MAE. 

În cadrul reuniunii au fost trecute în revistă, printre altele, principalele progrese înregistrate în implementarea Agendei Economice pentru un Parteneriat Întărit în OCEMN adoptate în 2012, rezultatele reuniunilor ministeriale în domeniile prioritare ale cooperării regionale, precum şi măsurile de creştere a eficienţei organizaţiei. 

Preşedinţia în exerciţiu a OCEMN este deţinută în semestrul I al acestui an de către Federaţia Rusă, urmată în semestrul II de Republica Serbia. România a exercitat al cincilea mandat al preşedinţiei în exerciţiu rotative a OCEMN în semestrul II al anului 2015.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă