10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialSentință după doi ani, în dosarul lui Ionuț Anghel, copilul omorât de...

Sentință după doi ani, în dosarul lui Ionuț Anghel, copilul omorât de câini. Cine sunt vinovații

UPDATE: Tatăl lui Ionuţ Angel, Valentin Anghel, a declarat, vineri, într-o intervenţie telefonică, la B1 tv, că se aştepta la o astfel de decizie din partea instanței.

Citește și: Ce a declarat tatăl lui Ionuţ Anghel, după sentinţa dată de magistraţi

UPDATE: Magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 al Capitalei au decis, vineri, să acorde familiei lui Ionuţ Anghel daune morale în valoare de 2,4 milioane de euro şi să-l condamne pe proprietarul trerenului, Costantin Ciorăscu, la trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, Administrație Domeniului Public Sector 2 a fost amendată penal cu 300.000 lei.

Astfel, firma, instituţia publică şi Constantin Ciorăscu vor trebuie să plătească şi daune morale familiei lui Ionuţ Anghel. Astfel, judecătorii au dispus ca cei trei, în solidar, să achite câte 600.000 de euro părinţilor copilului şi 1,2 milioane de euro fratelui acestuia.

“Menţine măsura sechestrului asigurător instituit prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, asupra bunurilor imobile ale inculpatei SC Tei rezidenţial Bucureşti, respectiv asupra imobilului, până la concurenţa sumei de 1.700.000 (un milion şapte sute de mii) euro”, a stabilit instanţa de judecată.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Avocatul familiei Anghel, Virgilică  Papuc, a declarat, vineri, după ce magistraţii au luat o decizie în dosarul lui Ionuţ Anghel, că este o decizie corectă. Mai mult, el a precizat că familia Anghel este mulţumită de decizia luată de judecători.

“Li s-a făcut dreptate şi asta e cel mai important lucru”, a admis Papuc.

————

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 se pronunță, vineri, în dosarul dosarul privind moartea lui Ionuţ Anghel, băiatul care  a fost sfâşiat de câini, în urmă cu doi ani, în apropierea Parcului Tei, din Capitală, informează B1 Tv. 

Astfel, judecătorii vor stabili dacă proprietarul locului unde Ionuț Anghel a fost sfâșiat de câini se face sau nu vinovat. De asemenea, judecătorii vor hotărî și care este partea de implicare a Administrație Domeniului Public Sector 2 în acest caz.

Ionuţ şi Andrei Anghel au fost surprinşi de camerele de luat vederi din parc în timp ce se jucau pe o alee, fără ca bunica lor să-i supravegheze. La un moment dat, fratele lui Ionuţ este adus în parc de mână de către un bărbat. Acesta merge cu copilul la un agent de pază, iar după câteva secunde cei trei se îndreaptă spre locul unde ar fi stat bunica celor doi copii.

Sunt ultimele imagini în care Ionuţ apare plin de viaţă, jucându-se cu fratele său. Puţin mai târziu, acesta a fost descoperit pe un teren viran fără suflare, cu trupul sfâşiat de câinii vagabonzi.

Instanţa a început dezbaterile în procesul morţii lui Ionuţ Anghel în 9 septembrie, la mai mult de un an de la moartea băieţelului. Primul termen al dosarului s-a amânat la cererea proprietarului terenului unde a avut loc tragedia, deoarece acesta nu avea un avocat.

La al doillea termen au fost audiaţi părinţii şi bunica băiatului, iar ulterior funcţionari din Administraţia Domeniului Public Sector 2, şefi şi membri ai unor asociaţii de protecţia animalelor, precum şi o serie de martori care au interacţionat cu fratele lui Ionuţ Anghel după producerea tragediei.

 

Cele mai citite

Români blocați pe aeroportul din Dubai

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror zboruri au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice extreme în Dubai, se află în impas pe Aeroportul...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă