5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Tribunalul Constanța: Mircea Băsescu rămâne în arest

UPDATE. Tribunalul Constanța: Mircea Băsescu rămâne în arest

UPDATE 13.09:  Mircea Băsescu rămâne în arest, este decizia magistraților Tribunalui Constanța, conform B1 TV.

UPDATE. Avocatul lui Mircea Băsescu vrea retrimiterea dosarului la DNA, pentru refacerea urmăririi penale. Urmează să ca instanța să stabilească dacă admite sau nu solicitarea.

Acesta contestă înregistrările puse la dosar, dar și veridicitatea declarațiilor unor martori.

„Am văzut magistratul receptiv la motivările noastre. Nu pot fi primite acele înregistrări pentru că nu sunt autentice și nu pot fi verificate. Nu pot fi primite declarațiile martorilor pentru că nu se coroborează cu dovezile depuse la dosar”, a declarat avocatul Nelu Trașcă, potrivit B1TV.

Omul de afaceri, Mircea Băsescu, merge, din nou, luni, în fața magistraților constănțeni, care judecă contestația depusă de avocații săi, privind arestul preventiv.

Fratele președintelui solicită schimbarea arestului preventiv în arest la domiciliu. 

Aceasta nu este prima contestație depusă de apărătorii lui Mircea Băsescu. Luna trecută, magistrații Tribunalului Constanța a au respins solicitările apărătorilor lui Mircea Băsescu de cercetare a acestuia în stare de arest la domiciliu.

Citește și: Mircea Băsescu rămâne în arest, au hotărât magistrații

Avocații lui Mircea Băsescu și Marian Căpățână au cerut în instanță verificarea legalității măsurii de arestare preventivă și de înlocuire a acesteia cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, magistrații respingând însă solicitarea apărătorilor celor doi.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Citește și: Judecătoarea care l-a trimis pe Mircea Băsescu în arest preventiv, accidentată în fața Tribunalului

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză.

Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în același scop.

Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpăţână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro.

Marian Căpăţână este acuzat că și-a însușit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.

În cauză a fost instituit sechestrul asigurător pe bunuri imobile aflate în proprietatea lui Mircea Băsescu și Marian Căpăţână.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă