17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Procesul dintre șefa DNA și Antena 3 s-a amânat pentru data...

UPDATE. Procesul dintre șefa DNA și Antena 3 s-a amânat pentru data de 11 ianuarie

UPDATE 15.01: Curtea de Apel Pitești a amânat procesul în care procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a dat în judecată postul Antena 3, pentru data de 11 ianuarie 2017, informează Agerpres.

Noul termen a fost stabilit după ce jurnalistul Răzvan Savaliuc a informat instanța că nu a putut achita la Pitești taxa de timbru judiciar pentru cererea de recuzare, fiind necesar să o achite la București, localitatea sa de domiciliu. Savaliuc a precizat că a solicitat recuzarea întregului complet pe motiv că a refuzat să se pronunțe pe o nouă cerere a sa de amendare a Laurei Codruța Kovesi, nu i s-a dat cuvântul pe o cerere la termenul anterior și i s-a respins cererea de a prezenta noi probe.

Instanța a decis că nu poate fi reținută o inadmisibilitate a cererii de recuzare și i-a pus în vedere lui Răzvan Savaliuc să achite taxa de timbru judiciar în termen de trei zile. În timpul primei părți a ședinței de judecată, completului i-a fost înmânat un document prin care era informat că în urmă cu o zi a fost depusă o cerere de strămutare a cauzei de la Curtea de Apel Pitești. După reluarea ședinței, avocatul postului Antena 3 a precizat că, între timp, a fost depusă la Înalta Curte de Casație și Justiție și o cerere care vizează suspendarea procesului.

12.16: Procesul dintre Laura Codruța Kovesi și postul de televiziune Antena 3, aflat pe rolul Curții de Apel Pitești, a fost suspendat pentru câteva ore, pentru judecarea unei noi cereri de recuzare a completului, formulată de jurnalistul Răzvan Savaliuc, potrivit Agerpres.

Instanța a decis că ședința de judecată va fi reluată la ora 13,00, după ce se va judeca cererea de recuzare. Cererea de recuzare a fost formulată de Răzvan Savaliuc, după ce completul de doi judecători a respins mai multe dintre solicitările sale, precum și ale avocatului care reprezintă Antena 3 și mai mulți jurnaliști de la postul de televiziune. Printre solicitările respinse se numără și aceea privind reaudierea fostului procuror Eugen Iacobescu, pe care instanța a considerat-o ca nefiind utilă soluționării cauzei.


La Curtea de Apel Pitești are loc, miercuri, un nou termen al procesului deschis de către procurorul şef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Laura Codruţa Kovesi împotriva postului de televiziune Antena 3 şi a mai multor jurnalişti ai acestuia, informează News.ro.

Termenul de miercuri este al patrulea pe fond, iar între cele patru termene pe fond au fost mai multe termene intermediare, în cadrul cărora instanţa s-a pronunţat asupra unor cereri ale celor implicaţi în acest dosar.

La termenul anterior al procesului, jurnalistul Răzvan Savaliuc a cerut instanţei să o amendeze pe Laura Codruţa Kovesi, el acuzând-o pe şefa DNA că  nu a depus la dosar probe în susţinerea acuzaţiilor sale şi a solicitat recuzarea completului de judecată, această din urmă cerere fiind respinsă la termenul intermediar din 15 noiembrie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 21 aprilie, strămutarea dosarului în care procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a dat în judecată mai mulţi jurnalişti şi postul de televiziune Antena 3, de la Curtea de Apel Bucureşti, unde era înregistrat din 29 decembrie 2015 şi avusese primul termen în 23 martie.

Cererea de strămutare a fost formulată de către Mugur Ciuvică, Bianca Grigore, Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor şi SC Antena 3 SA, cei pe care Kovesi i-a dat în judecată, în nume personal, după afirmaţiile făcute pe postul de televiziune în legătură cu dosarul „Bercea – Mircea Băsescu”.

Dosarul trimis la Curtea de Apel Piteşti a fost înregistrat în 3 mai, iar primul termen de judecată după strămutare a fost stabilit în 8 iunie. În 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis ca şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, să primească 250.000 de lei daune morale, în dosarul în care a dat în judecată Antena 3, cerând despăgubiri de un milion de lei, pentru acuzaţiile de muşamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu care i-au fost aduse pe post.

Tribunalul Bucureşti a admis în parte acţiunea Laurei Codruţa Kovesi şi a obligat în solidar Antena 3 şi pe Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc să-i plătească procurorului-şef al DNA 250.000 de lei. Acţiunea fusese depusă de către Codruţa Kovesi, în nume personal, în februarie 2015, la Tribunalul Bucureşti şi are ca obiect daune morale „pentru afirmaţii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane”.

 

 

Cele mai citite

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...
Ultima oră
Pe aceeași temă