18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMagistrații explică moartea lui Ionuț Anghel, copilul sfâșiat de câini în timp...

Magistrații explică moartea lui Ionuț Anghel, copilul sfâșiat de câini în timp ce se juca într-un parc din Capitală

Chinurile groaznice prin care a trecut Ionuț Anghel, copilul mușcat de câini în timp ce se juca înParcul Tei din Capitală, i-a îngrozit până și pe magistrați, deși ei au de foarte multe ori în dezbatere atrocități greu de imaginat. Cei care au preluat cazul Ionuț spun că traumele psihice vor afecta în continuare familia copilului și, în special, pe fratele acestuia care va conștientiza din ce în ce mai mult cele întâmplate. 

În motivarea deciziei magistratul subliniază că „este inacceptabil, indiferent de circumstanţele obiective şi /sau subiective ivite, ca în secolul 21, într-o capitala europeana, într-o zona urbana semicentrala, un copil de 4 ani sa fie sfâşiat de câini şi să îşi piardă viata în chinuri şi dureri inimaginabile, sub colţii acestor fiare”.

Detalii incredibile despre moartea lui Ionuț: ”Avea fire de păr canin în mână”

Magistrații au precizat că „moartea minorului Anghel Ionuţ Cosmin s-a datorat hemoragiei externe, consecutivă plăgilor muşcate canine, în legătură cu cauzalitatea directă necondiţionată cu decesul (s-au identificat peste 100 de plăgi muşcate”.

Medicii legiști au descoperit leziuni traumatice (o multitudine de excoriaţii, echimoze) care s-au putut produce prin acţiunea unghiilor câinilor, în acelaşi context lezional cu plăgile muşcate. Totodată, atunci când a fost găsit, Ionuţ Anghel avea hainele sfâşiate, iar în pumnul strâns, „între degetul mare şi degetul arătător de la mâna strângă a fost identificat păr canin, smuls probabil într-o reacţie instinctivă de apărare”.  

Judecătorii spun că vor avea în vedere că decesul minorului s-a produs şi datorită culpei chiar a unei instituţii publice, administrator al unei zone verzi. ”Tocmai calitatea pe care o avea inculpata ADP Sector 2 impunea respectarea normelor şi susţinerea interesului public local. Or, aceasta şi-a încălcat, nesocotit şi negat tocmai obligaţia de statut efectele resfrângându-se în mod tragic asupra minorului Anghel Ionuţ”, se mai arată în  motivare

Instanţa a mai arătat că va avea în vedere totodată superficialitatea îndeplinirii atribuţiior de care au dat dovadă şi ceilalţi inculpaţi, dar şi indiferenţa faţă de garantarea dreptului constituţional la viaţă.

Fratele copilului, afectat pe viață

Magistrații au mai arătat că fratele lui Ionuț, care ” s fost martor ocular şi a văzut şi conştientizat moartea cruntă a fratelui său” va fi tot mai afectat pe măsură ce va conștientiza cele întâmplate. ”Înaintând în vârstă, va conştientiza din ce în ce mai mult tragedia prin care a trecut şi pierderea fratelui mai mic, fapt care va conduce automat la sentimente de auto-învinovăţire atât pentru iniţierea jocului care a condus spre acel loc fatal, cât şi pentru faptul că nu a făcut nimic în sensul salvării fratelui din colţii câinilor.", se mai arată în motivare. 
Atragem atenţia auspra proceselor-verbale în care s-a consemnat decalajul orar al sistemelor de supraveghere, care a fost luat în considerare în stabilirea orelor de mai sus”, se arată în motvarea instanţei.     

Judecătoria Sectorului 2 precizează şi faptul că mama lui Ionuţ Anghel a fost traumatizată de evenimente, precizând că starea lui Andrei Anghel este una gravă din punct de vedere emoţional, având în vedere, pe lângă faptul pierderii fratelui şi prietenului său, însăşi faptul că a fost martor ocular şi a văzut şi a conştientizat moartea cruntă a fratelui său.  

Camere de supraveghere prost amplasate. Fratele, singurul martor

Și amplasarea camerelor de supraveghere din Parcul Tei au fost in atenția magistraților care susțin că imaginile furnizează prea puține elemente relevante pentru justa soluţionare a cauzei. Nici camerele de la clubul Bamboo şi nici cele de la Complexul Emerald nu acoperă aria unde a fost găsit cadavrul lui Ionuţ Anghel. Anchetatorii fiind obligați să încerce reyolvarea cazului pe baza declarațiilor fratelui copilului, „elementele relevante ale declaraţiei acestuia se coroborează atât cu constatările din teren, cât şi cu rezultatele necropsiei”, se arată în motivare.

 Condamnări

Constantin Ciorăscu a fost condamnat deoarece, în calitate de administrator al SC Tei Rezidenţial SRL Bucureşti, nu a luat măsuri efective de prevenire a atacului canin asupra lui Ionuţ Anghel. Așadar el este responsabil de faptul că nu s-a asigurat că animalele nu pot părăsi interiorul perimetrului îngrădit al firmei, mai ales că nu exista o persoană care să-i supravegheze.  

 ADP Sector 2  Administraţia Domeniului Public Sector 2 Bucureşti este acuzată pentru că  „a menţinut o perioadă lungă de timp o stare de pericol prin neluarea unor măsuri de prevedere care să împiedice trecerea facilă a copiilor dintr-un perimetru de agrement într-o zonă care pentru un copil de 4 ani era plină de primejdii”.  

Magistrații mai arată că imobilul ce aparţine SC Rezidenţial Tei SRL Bucureşti era păzit de şapte câini, martorii declarând că aceştia erau „destul de agresivi”. Astfel, vina firmei constă în neluarea măsurilor de prevedere impuse de deţinere de câini, precum şi de activitatea se asigurare a pazei. SC Rezidenţial Tei SRL, trebuia să preîntâmpine atacul câinilor prin asigurarea integrităţii gardului curţii societăţii.

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....
Ultima oră
Pe aceeași temă