13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. VIDEO. Avocații trustului Intact solicită retragerea contestației pe sechestru. Motivul: din...

UPDATE. VIDEO. Avocații trustului Intact solicită retragerea contestației pe sechestru. Motivul: din completul de judecată face parte Camelia Bogdan

UPDATE. Avocații trustului Intact au cerut, luni, retragerea contestației pe sechestru după ce au aflat că din completul de judecată ar face parte Camelia Bogdan, magistratul care a judecat și dosarul ICA, informează B1 TV.

Judecătoarea Camelia Bogdan formulase deja o cerere de abținere întrucât nu poate să judece un dosar asupra căruia s-a pronunțat.

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/f9c0174a6b924f47fa6dbd4004f5314c/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

 

Grupul Intact transmite, într-un comunicat, că nu s-a renunţat la toate contestaţiile împotriva deciziei în dosarul ICA, retragerea unor contestaţii fiind determinată de prezenţa în completul care ar fi trebuit să le judece a judecătorului Camelia Bogdan, potrivit Mediafax.

"Renunţarea în cauză nu vizeaza toate contestaţiile depuse împotriva hotărârii nelegale nr.888/08.08.2014 şi cu atât mai puţin, nu reprezintă renunţări la demersurile judiciare menite să desfiinţeze actul fără precedent al Curţii de Apel Bucureşti. Necesitatea acţiunii a fost determinată de prezenţa în completul care ar fi trebuit să judece aceste contestaţii a doamnei judecător Camelia Bogdan. În cadrul dosarului ICA aceasta şi-a soluţionat singură propriile cereri de recuzare, respingându-le ca inadmisibile, precum şi contestaţiile formulate împotriva propriilor măsuri", se arată în comunicatul Intact.

Reprezentanţii Intact mai spun că magistratul "a respins ca inadmisibile apelurile formulate de Camelia si Corina Voiculescu, împotriva cărora a pronunţat, prin aceeaşi hotărâre judecătorească, măsuri a căror punere în aplicare determină prejudicii, atât patrimonale, cât şi nepatrimoniale, precum şi refuzarea dreptului de a spune ceva în proces.

"Este evident că, în concepţia doamnei Camelia Bogdan, dreptul la un recurs efectiv garantat de art.13 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi dreptul la un proces echitabil, garantat de art.21 din Constituţie, precum şi de art.6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului reprezintă simple drepturi iluzorii. Avand în vedere lipsa evidentă a unor garanţii de imparţialitate din partea magistratului Camelia Bogdan, renunţarea la contestaţiile îndreptate împotriva hotărârii, ce urmau a fi soluţionate de domnia sa, devine firească", se mai spune în comunicatul citat.

Fiicele lui Dan Voiculescu, Corina şi Camelia, au depus în 14 august, la Tribunalul Bucureşti, două contestaţii la executare în cazul sechestrului dispus prin decizia definitivă dată în dosarul privind privatizarea ICA, în care prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro.

—–

Avocații lui Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării ilegale a ICA, au depus alte contestații care privesc confiscarea averii fostului lider PC. Curtea de Apel București judecă, luni, aceste contestații. Alte două contestații vor fi judecate la Tribunalul București.

Săptămâna trecută, Voiculescu a renunțat la o contestație, după ce magistrații au respins alte două. 

Citește și: Au început procedurile de confiscare a imobilelor şi terenurilor Grivco şi Antena de către ANAF

Este posibil ca aceste contestații să fie declinate către Judecătoria Sectorului 1

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă